PUBLICITATE

Sursa :: congerdesign : Pixabay

Fă-ți propriul gem de mere și pere

În familia mea, am acordat întotdeauna o mare importanță gemului făcut în casă. O rețetă foarte specială pe care o fac în fiecare an, toamna, este dulceața de mere și pere. Este o rețetă simplă, dar care prosperă prin calitatea fructelor dulci și acrișoare. Prefer să folosesc mere și pere din grădina noastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Mere Adăugat la
  • 1 kg Pere Adăugat la
  • 500 g Zahăr gelatinos doi la unu Adăugat la
  • 1 stoarse lămâie Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru a face singur gem de mere și pere, începeți prin a cântări și pregăti fructele. Vă recomand să folosiți fructe coapte și aromate pentru această rețetă. Gustul gemului depinde în primul rând de calitatea merelor și perelor.

2. Pasul

După ce ați spălat merele și perele, îndepărtați miezul și tăiați fructele în cuburi mici. Acest pas este destul de important, deoarece bucățile mai mici asigură o consistență plăcută a gemului ulterior.

3. Pasul

Acum amestecați fructele tăiate într-un vas mare cu zahărul de conservă (2:1), sucul de lămâie și pulpa păstaie de vanilie. Un sfat bun este să adăugați în oală și păstaia de vanilie răzuită pentru a adăuga și mai multă aromă.

4. Pasul

Se aduc fructele cu zahărul la fierbere după ce se amestecă puțin. Dulceața trebuie să fiarbă timp de cel puțin 4 minute, amestecând constant. Eu prefer un timp de fierbere puțin mai lung aici, deoarece astfel gemul are o capacitate de gelificare mai bună.

5. Pasul

După fierbere, trebuie să scoateți păstaia de vanilie din oală și să umpleți gemul de mere și pere în borcane sterilizate cât timp este încă fierbinte. Asigurați-vă că borcanele sunt umplute până la margine înainte de a le închide ermetic. Cea mai bună dulceață de casă pentru micul dejun !

Rețete similare

Gem de kiwi delicios

Dulceața de kiwi este o adevărată senzație de gust, cu aroma sa tropicală unică și culoarea verde strălucitoare. Din propria experiență, pot spune că această rețetă este o schimbare revigorantă față de tipurile obișnuite de gem. Strălucirea kiwi-urilor din borcan a înveselit deja multe mese la micul dejun.

Rețetă pentru gem de vin fiert

Această dulceață de vin fiert este o rețetă pe care o fac în fiecare an în preajma Crăciunului. Aduce aroma picantă și încălzitoare a pieței de Crăciun direct pe rulada de mic dejun. Cu aromele sale bogate de scorțișoară, cuișoare și coajă de portocală, este un început de zi delicios și un cadou perfect făcut în casă pentru Crăciun.

Gem de cozonac de casă

În fiecare an, în sezonul cozonacului, aștept cu nerăbdare să fac dulceața de cozonac de casă. Este o rețetă de familie veche, transmisă de generații întregi și îndrăgită din nou și din nou. Aromele sunt intense și amintesc de zilele aurii de toamnă.

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

Mic dejun sănătos - gătit fulgi de ovăz

Terciul de ovăz a fost întotdeauna un favorit în familia mea. Mai ales în lunile reci de iarnă sau atunci când ne simțim puțin bolnavi, rețeta acestui terci încălzitor și sănătos este tocmai bună - este ușor de preparat și face minuni pentru noi de fiecare dată.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dulceață de trandafiri, deliciu parfumat pentru orice gust
Videorecetă

Dulceață de trandafiri, deliciu parfumat pentru orice gust

Această dulceață creează un deliciu perfect pentru cei care iubesc aromele florale. Gustul rafinat al dulceții se potrivește de minune pe o felie de pâine proaspătă sau în combinație cu brânzeturi fine.

Dulceață de gutui după rețeta bunicii

Îmi place să ofer familiei și prietenilor mei această dulceață de cozonac din rețeta bunicii. Este aromată, dulce și îmi amintește întotdeauna de acele după-amieze calde și confortabile din casa bunicii mele. Întotdeauna este nevoie de puțină răbdare, dar rezultatul merită de fiecare dată!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă
Videorecetă

Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă

Încântați-vă papilele gustative cu această delicioasă dulceață de căpșuni, cu o aromă puternică și o textură cremoasă. Este ușor de făcut și perfectă pentru a fi savurat cu iaurt, prăjituri sau chiar pe pâine prăjită.

Rețete similare

Gem de kiwi delicios

Dulceața de kiwi este o adevărată senzație de gust, cu aroma sa tropicală unică și culoarea verde strălucitoare. Din propria experiență, pot spune că această rețetă este o schimbare revigorantă față de tipurile obișnuite de gem. Strălucirea kiwi-urilor din borcan a înveselit deja multe mese la micul dejun.

Rețetă pentru gem de vin fiert

Această dulceață de vin fiert este o rețetă pe care o fac în fiecare an în preajma Crăciunului. Aduce aroma picantă și încălzitoare a pieței de Crăciun direct pe rulada de mic dejun. Cu aromele sale bogate de scorțișoară, cuișoare și coajă de portocală, este un început de zi delicios și un cadou perfect făcut în casă pentru Crăciun.

Gem de cozonac de casă

În fiecare an, în sezonul cozonacului, aștept cu nerăbdare să fac dulceața de cozonac de casă. Este o rețetă de familie veche, transmisă de generații întregi și îndrăgită din nou și din nou. Aromele sunt intense și amintesc de zilele aurii de toamnă.

Dulceață de mandarine făcută în casă

Întotdeauna am fost un mare fan al gemului și am făcut câteva experimente cu diferite fructe. Dar marmelada de mandarine iese cu adevărat în evidență. Are acea aromă luminoasă, de citrice, care iese în evidență în orice fel de pâine prăjită, patiserie sau iaurt în care o adăugați. Cu această rețetă, v-ați putea bucura de prospețimea iernii chiar și în cel mai rece anotimp.

Mic dejun sănătos - gătit fulgi de ovăz

Terciul de ovăz a fost întotdeauna un favorit în familia mea. Mai ales în lunile reci de iarnă sau atunci când ne simțim puțin bolnavi, rețeta acestui terci încălzitor și sănătos este tocmai bună - este ușor de preparat și face minuni pentru noi de fiecare dată.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dulceață de trandafiri, deliciu parfumat pentru orice gust
Videorecetă

Dulceață de trandafiri, deliciu parfumat pentru orice gust

Această dulceață creează un deliciu perfect pentru cei care iubesc aromele florale. Gustul rafinat al dulceții se potrivește de minune pe o felie de pâine proaspătă sau în combinație cu brânzeturi fine.

Dulceață de gutui după rețeta bunicii

Îmi place să ofer familiei și prietenilor mei această dulceață de cozonac din rețeta bunicii. Este aromată, dulce și îmi amintește întotdeauna de acele după-amieze calde și confortabile din casa bunicii mele. Întotdeauna este nevoie de puțină răbdare, dar rezultatul merită de fiecare dată!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă
Videorecetă

Dulceața de căpșuni cu aromă intensă și textură cremoasă

Încântați-vă papilele gustative cu această delicioasă dulceață de căpșuni, cu o aromă puternică și o textură cremoasă. Este ușor de făcut și perfectă pentru a fi savurat cu iaurt, prăjituri sau chiar pe pâine prăjită.

Reels

Nou