PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Fresh Fluffy Lemon Meringue Shortcakes de căpșuni cu căpșuni

Aciditatea lămâii completează minunat dulceața căpșunilor, iar bezeaua adaugă o textură interesantă și pufoasă care va face papilele gustative ale oricui fericite. Este un desert perfect pentru a vă arăta abilitățile de cofetar.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru prăjituri:

  • 1 ceașcă Făină de toate tipurile Adăugat la
  • 2 tbls zahăr cristal Adăugat la
  • 112 linguri Praf de copt Adăugat la
  • 14 linguriță sare Adăugat la
  • 14 ceașcă Unt nesărat, rece și tăiat în cuburi Adăugat la
  • 0.3 ceașcă lapte Adăugat la

Pentru umplutura de căpșuni:

  • 2 căni Căpșuni proaspete, decojite și tăiate în felii Adăugat la
  • 2 tbls zahăr cristal Adăugat la

Pentru Lemon Curd:

  • Coaja de la două lămâi Adăugat la
  • 12 ceașcă suc de lămâie proaspăt stors Adăugat la
  • 1 ceașcă zahăr Adăugat la
  • 4 gălbenușuri de ou Adăugat la

Pentru bezea:

  • 4 albușuri de ou Adăugat la
  • 1 ceașcă zahăr Adăugat la
  • 12 linguriță Cremă de tartru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a face prăjiturile. Combinați făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un castron mare și amestecați bine. Adăugați untul tăiat cubulețe la amestec. Aveți grijă să nu lăsați untul să se înmoaie înainte de a face acest lucru - cu cât este mai rece, cu atât mai sfărâmicioase și mai gustoase vor fi prăjiturile dumneavoastră. Turnați treptat laptele în timp ce amestecați până când se formează un aluat. Împărțiți aluatul în 8 porții și coaceți-le timp de 20 de minute la 425 ℉.

2. Pasul

În timp ce prăjiturile se răcesc, începeți cu umplutura de căpșuni. Combinați căpșunile și zahărul într-un bol, lăsându-le să se macereze. Acest lucru va lăsa să iasă sucurile naturale ale căpșunilor, producând un sos delicios de dulce pentru prăjiturile dumneavoastră.

3. Pasul

Pentru a face cașul de lămâie, combinați coaja de lămâie, sucul de lămâie, zahărul și gălbenușurile de ou într-un bol termorezistent. Bateți aceste ingrediente împreună în apă clocotită - aveți grijă să nu lăsați cașul de lămâie să fiarbă, deoarece ar putea să se închege și să își piardă textura netedă. Amestecați continuu până când cașul se îngroașă, apoi lăsați-l să se răcească.

4. Pasul

Pregătiți bezeaua bătând albușurile, zahărul și crema de tartru într-un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Nu uitați să bateți până când zahărul se dizolvă complet pentru a asigura o bezea ușoară și pufoasă.

5. Pasul

Asamblarea este momentul în care se întâmplă magia. Tăiați fiecare tartă în două și puneți câteva căpșuni și sucul lor pe jumătatea de jos. Se presară niște lemon curd deasupra, apoi se pune o lingură de bezea. Nu uitați, prezentarea este esențială, dar nu vă fie teamă să lăsați să arate puțin dezordonat - asta adaugă farmec! Așezați jumătatea de sus a prăjiturii pe bezea, și iată, prăjiturile cu căpșuni cu lămâie și bezea sunt gata!

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Tort fără gluten cu căpșuni

Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.

Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă

Și tortul poate fi pregătit mai sănătos, mai nutritiv și totuși gustos. Și acesta este dovada. În plus, arată grozav și nu veți simți diferența de gust față de cea clasică.

Cheesecake tradițional de căpșuni la rece, preparat cu brânză omogenizată și gelatină

Cheesecake-ul rece cu căpșuni, brânză omogenizată și gelatină este desertul perfect pentru zilele călduroase de vară. Simplu de preparat, minunat de cremos, cu o notă de căpșuni dulci și acrișoare, trebuie doar să îl răciți în frigider pentru un adevărat deliciu.

Mini cheesecake-uri cu ciocolată albă

Delicioase mini cheesecake-uri cu ciocolată albă, căpșuni și fulgi de migdale.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Tort de căpșuni cu brânză

Rețetă pentru un delicios tort de căpșuni cu brânză, perfectă pentru cafea sau ceai.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Tort fără gluten cu căpșuni

Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.

Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă

Și tortul poate fi pregătit mai sănătos, mai nutritiv și totuși gustos. Și acesta este dovada. În plus, arată grozav și nu veți simți diferența de gust față de cea clasică.

Cheesecake tradițional de căpșuni la rece, preparat cu brânză omogenizată și gelatină

Cheesecake-ul rece cu căpșuni, brânză omogenizată și gelatină este desertul perfect pentru zilele călduroase de vară. Simplu de preparat, minunat de cremos, cu o notă de căpșuni dulci și acrișoare, trebuie doar să îl răciți în frigider pentru un adevărat deliciu.

Mini cheesecake-uri cu ciocolată albă

Delicioase mini cheesecake-uri cu ciocolată albă, căpșuni și fulgi de migdale.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Tort de căpșuni cu brânză

Rețetă pentru un delicios tort de căpșuni cu brânză, perfectă pentru cafea sau ceai.

Reels

Nou