Sursa :: Pixabay: PublicDomainPictures
Friptură de curcan de Crăciun
Această rețetă pentru un curcan prăjit delicios și suculent a devenit una dintre preferatele mele pentru sărbătorile de Crăciun. Am făcut-o de mai multe ori și nu a eșuat niciodată în a impresiona. Friptura iese perfect fragedă și suculentă, iar combinația de condimente îi conferă o aromă minunat de festivă.
Ingrediente
- 1 mare Piept de curcan
- sare și piper
- 1 portocaliu
- 1 ceapă
- 1 mic Buchet de cimbru
- 1 mic Buchet de rozmarin
- 3 căței de usturoi
- 500 ml bulion de pui
- 200 ml vin alb
- 3 Lingură ulei de măsline
- 2 Lingură miere
Ultimele broșuri
Procedura
1.pentru friptura de curcan de Crăciun, începeți prin a condimenta pieptul de curcan cu sare și piper. Vă recomand să îl condimentați generos pentru a permite ca aroma să pătrundă bine.
Se curăță și se taie grosier portocala și ceapa și se toacă usturoiul. Întindeți acestea împreună cu ierburile aromatice în pielea pieptului de curcan. Am constatat că acest amestec dă pieptului de curcan o aromă plăcută.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjește pieptul de curcan pe toată suprafața. Este important ca tigaia să fie destul de fierbinte, astfel încât pielea să devină frumos și crocantă.
Se pune pieptul de curcan prăjit într-o tavă de prăjit și se toarnă deasupra stocul de pui și vinul alb. Se stropește cu miere. Credeți-mă, mierea conferă fripturii o dulceață minunată și face pielea foarte crocantă.
Se introduce friptura în cuptorul preîncălzit la 180°C și se prăjește timp de aproximativ 2 ore, ungând-o regulat cu sucul. Ungerea constantă menține friptura suculentă și gustoasă. Serviți friptura de curcan de Crăciun pentru perioada sărbătorilor.