PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: PublicDomainPictures

Friptură de curcan de Crăciun

Această rețetă pentru un curcan prăjit delicios și suculent a devenit una dintre preferatele mele pentru sărbătorile de Crăciun. Am făcut-o de mai multe ori și nu a eșuat niciodată în a impresiona. Friptura iese perfect fragedă și suculentă, iar combinația de condimente îi conferă o aromă minunat de festivă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 mare Piept de curcan Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 1 portocaliu Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 1 mic Buchet de cimbru Adăugat la
  • 1 mic Buchet de rozmarin Adăugat la
  • 3 căței de usturoi Adăugat la
  • 500 ml bulion de pui Adăugat la
  • 200 ml vin alb Adăugat la
  • 3 Lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 2 Lingură miere Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

1.pentru friptura de curcan de Crăciun, începeți prin a condimenta pieptul de curcan cu sare și piper. Vă recomand să îl condimentați generos pentru a permite ca aroma să pătrundă bine.

2. Pasul

Se curăță și se taie grosier portocala și ceapa și se toacă usturoiul. Întindeți acestea împreună cu ierburile aromatice în pielea pieptului de curcan. Am constatat că acest amestec dă pieptului de curcan o aromă plăcută.

3. Pasul

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjește pieptul de curcan pe toată suprafața. Este important ca tigaia să fie destul de fierbinte, astfel încât pielea să devină frumos și crocantă.

4. Pasul

Se pune pieptul de curcan prăjit într-o tavă de prăjit și se toarnă deasupra stocul de pui și vinul alb. Se stropește cu miere. Credeți-mă, mierea conferă fripturii o dulceață minunată și face pielea foarte crocantă.

5. Pasul

Se introduce friptura în cuptorul preîncălzit la 180°C și se prăjește timp de aproximativ 2 ore, ungând-o regulat cu sucul. Ungerea constantă menține friptura suculentă și gustoasă. Serviți friptura de curcan de Crăciun pentru perioada sărbătorilor.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou