PUBLICITATE

Sursa :: Summerstock for Pixabay

Garnitură de sos de ciuperci proaspete

Sosul de ciuperci este un adevărat punct culminant și un clasic în familia mea. Este o rețetă pe care am rafinat-o de-a lungul anilor și care merge întotdeauna bine. Textura cremoasă, gustul savuros al ciupercilor și asezonarea perfectă fac din acest sos un accesoriu perfect pentru multe feluri de mâncare. Fie că este vorba de paste, carne sau legume - sosul de ciuperci merge întotdeauna bine.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Ciuperci proaspete Adăugat la
  • 1 mic ceapă Adăugat la
  • 2 tocat căței de usturoi Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • 100 ml vin alb Adăugat la
  • Sare și piper negru după gust Adăugat la
  • Cimbru sau pătrunjel proaspăt pentru garnitură (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru sosul de ciuperci, mai întâi curățați ciupercile și tăiați-le felii. Apoi se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Dacă ciupercile sunt foarte mari, le puteți tăia în sferturi pentru a obține bucăți egale.

2. Pasul

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și sotați-o până se înmoaie, ceea ce durează de obicei aproximativ 5 minute. Nu încălziți prea tare sau ceapa se poate arde.

3. Pasul

Se adaugă cățeii de usturoi tocați și se prăjește încă 2 minute împreună cu ceapa.

4. Pasul

Acum adăugați ciupercile pregătite și prăjiți-le până când se înmoaie. Acest lucru poate dura 10-15 minute. Un sfat: nu adăugați prea multe ciuperci în tigaie deodată, altfel se vor aburi mai mult decât se vor prăji.

5. Pasul

După ce ciupercile sunt fierte, se toarnă vinul alb și se lasă să se evapore complet.

6. Pasul

Acum se toarnă smântâna, se reduce focul și se lasă sosul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, până când se îngroașă puțin.

7. Pasul

La final, se asezonează cu sare și piper. Este mai bine să se asezoneze mai întâi cu grijă și apoi să se mai adauge condimente dacă este necesar.

8. Pasul

Se presară ierburile proaspete peste sosul vegetarian de ciuperci pentru a servi. Acestea adaugă un plus de savoare și pun sosul în evidență vizual.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou