PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Shutterbug75

Herby Lemon și usturoi Herby Lemon & Garlic Oven Baked Cod

Gustul intens al codului se îmbină perfect cu lămâia și condimentele din plante, iar servit cu o porție mare de legume la aburi, este o masă consistentă, dar sănătoasă. Este destul de ușor de preparat și este perfectă fie pentru o cină în timpul săptămânii, fie pentru a impresiona oaspeții.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Fileuri de cod Adăugat la
  • 4 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust Adăugat la
  • 2 Lămâi, una stoarsă și una tăiată felii Adăugat la
  • 4 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură De rozmarin proaspăt, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură De cimbru proaspăt, tocat mărunt Adăugat la
  • Pătrunjel, pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F), poziționând grătarul în mijloc. Sfatul meu aici este să încercați întotdeauna să poziționați peștele în centrul cuptorului pentru o gătire uniformă.

2. Pasul

Așezați fileurile de cod într-o tavă de copt și stropiți-le cu două linguri de ulei de măsline. Se asezonează uniform fileurile cu sare, piper, usturoi tocat mărunt, rozmarin și cimbru - este esențial să nu vă zgârciți cu condimentele, deoarece acestea dau vasului o aromă potențatoare. Turnați sucul de lămâie proaspăt stors peste fileuri, asigurându-vă că acestea sunt acoperite uniform pentru o absorbție maximă a aromei.

3. Pasul

Se așază feliile de lămâie deasupra fileurilor. Acest pas ridică gustul prin infuzarea subtilă a acestuia în pește și, în plus, adaugă o notă vizuală atrăgătoare preparatului. Stropiți restul de ulei de măsline peste felii.

4. Pasul

Coaceți codul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 12-15 minute. Timpul de gătire poate varia ușor în funcție de grosimea fileurilor. De obicei, eu verific la aproximativ 10 minute, iar acesta este gata când se fărâmițează ușor cu o furculiță, dar este încă umed.

5. Pasul

Scoateți vasul din cuptor și lăsați-l să se odihnească câteva minute, acest lucru permite aromelor să se așeze. Se presară cu pătrunjel tocat pentru un plus de culoare și gust proaspăt, apoi este gata de servire.

6. Pasul

Acest cod la cuptor se savurează cel mai bine cu o garnitură de legume prăjite sau cu o salată verde proaspătă, ceea ce îl face să fie un aliment de bază perfect pentru categoriile de feluri principale, pește și fructe de mare și rețete sănătoase. Poftă bună!

Reels

Nou