PUBLICITATE
Iahnie de fasole în stil tradițional

Iahnie de fasole în stil tradițional

Această iahnie de fasole este preparată în stilul tradițional românesc, fiind plină de arome delicioase și texturi bogate. Fasolea fiartă la foc mic într-un sos de ceapă, usturoi și roșii, va fi perfectă pentru o masă consistentă și sățioasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 g fasole uscată Adăugat la
  • 2 cepe medii tocate mărunt Adăugat la
  • 4 căței usturoi tocați fin Adăugat la
  • 2 roșii medii tocate cubulețe Adăugat la
  • 3 linguri ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 1 linguriță boia dulce Adăugat la
  • 2 l apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

140 min.
1. Pasul

Puneți fasolea în apă într-un vas și lăsați-o să se înmoaie timp de 8-10 ore sau peste noapte. Într-o oală mare, încălziți uleiul și căliți ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute, până când ceapa devine translucidă.

Iahnie de fasole în stil tradițional - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Adăugați roșiile tocate și amestecați bine. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 5-7 minute, apoi adăugați fasolea scursă și apă suficientă pentru a o acoperi cu 2 degete de apă deasupra.

Iahnie de fasole în stil tradițional - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Adăugați sare, piper și boia după gust și amestecați bine. Lăsați iahnia să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2 ore, sau până când fasolea este complet moale și sosul s-a închegat.

Iahnie de fasole în stil tradițional - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou