PUBLICITATE

Sursa :: whitewish via iStockPhotos

"Jajangmyeon" tăiței coreeni cu carne de porc și pastă de fasole

Îmi place să fac acest fel de mâncare tradițională coreeană. Jajangmyeon este o masă consistentă și satisfăcătoare, plină de savoare și confort. Am învățat această rețetă în timpul cât am stat în Coreea de Sud. Este foarte interesant să vezi cum ingrediente simple pot fi transformate într-un fel de mâncare plin de profunzime și caracter. O îmbrățișare într-un bol, dacă vreți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 2 Porțiuni Tăieței (udon sau ramen) Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei vegetal Adăugat la
  • 200 g Burtă de porc, tăiată mărunt Adăugat la
  • 1 cubulețe ceapă Adăugat la
  • 1 mic Dovlecei tăiați în felii Adăugat la
  • 2 cubulețe Cartofi Adăugat la
  • 4 Tablespoon Chūnjang (pastă chinezească de fasole neagră) Adăugat la
  • 2 Tablespoon zahăr Adăugat la
  • 2 Cupe apă Adăugat la
  • 1 Tablespoon Amidon de porumb (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Rețeta coreeană de Jajangmyeon necesită câțiva pași și o mână de ingrediente, dar, în general, această rețetă este destul de simplă. Aveți grijă doar să nu gătiți prea mult ingredientele pentru a le păstra textura. Jajangmyeon este un fel de mâncare popular în bucătăria coreeană. Este adesea mâncat de Ziua Neagră, o sărbătoare pentru persoanele singure, și este menționat în multe drame coreene. O parte din frumusețea acestei rețete este flexibilitatea sa - puteți adăuga aproape orice legumă pe care o aveți la îndemână și este întotdeauna un succes. Acest lucru o face un fel de mâncare grozav de zi cu zi, care este întotdeauna un preparat preferat.

2. Pasul

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Este important să nu le fierbeți prea mult, altfel se vor înmuia în sos.

3. Pasul

În timp ce se fierb pastele, se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește burta de porc până când se rumenește și devine crocantă. Acesta este momentul în care apar primele straturi de aromă.

4. Pasul

Adăugați ceapa, dovleceii și cartofii și prăjiți timp de aproximativ 5 minute, amestecând ocazional, până când încep să se rumenească. Legumele nu trebuie să fie prea moi, puțină textură dă profunzime preparatului.

5. Pasul

Acum adăugați chūnjangul. Acesta se prăjește la tigaie pentru a-i intensifica aroma și a reduce amărăciunea pastei de fasole neagră. Zahărul ajută la obținerea unui echilibru plăcut între dulce și sărat.

6. Pasul

Se încorporează apa și amidonul și se fierbe la foc mic. Amidonul ajută la îngroșarea sosului, dar dacă preferați un sos mai subțire, îl puteți omite.

7. Pasul

De îndată ce sosul are consistența dorită, se adaugă pastele fierte și se amestecă bine.

8. Pasul

Împărțiți vasul de Jajangmyeon coreean în două boluri și serviți. Poftă bună!

Reels

Nou