PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Marinadă pentru piept de pui lipicios la grătar

Amestecul de arome dulci și picante, cu un pic de condimente, face minuni în a conferi puiului un gust delicios. Este minunat de versatilă, excelentă nu numai pentru puiul la grătar, ci și fantastică pentru cel prăjit sau la cuptor.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 bucăți De piept de pui dezosat (sau orice parte dorită) Adăugat la
  • 12 ceașcă de miere Adăugat la
  • 12 ceașcă De sos de soia Adăugat la
  • 14 ceașcă De oțet de cidru de mere Adăugat la
  • 14 ceașcă De suc de portocale Adăugat la
  • 2 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 linguriță De ghimbir măcinat Adăugat la
  • 1 linguriță De fulgi de ardei iute (opțional) Adăugat la
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Într-un castron, amestecați mierea, sosul de soia, oțetul de mere, sucul de portocale, usturoiul tocat mărunt, ghimbirul măcinat, fulgii de ardei iute (dacă se folosesc), sarea și piperul. Aceasta va forma marinada dumneavoastră.

2. Pasul

Puneți puiul într-o pungă cu fermoar sau într-un recipient ermetic. După ce am făcut acest lucru de multe ori, am constatat că o pungă cu fermoar ajută ca marinada să învăluie mai bine puiul.

3. Pasul

Turnați marinada în punga sau recipientul cu pui, asigurându-vă că toate bucățile sunt bine acoperite. Închideți punga sau recipientul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore. De-a lungul anilor, am învățat că marinarea peste noapte produce cea mai bună pătrundere a aromei.

4. Pasul

Odată marinat, puteți frige puiul la grătar sau la cuptor. Pentru a frige la grătar, folosiți foc mediu-mare și gătiți fiecare parte timp de 6-7 minute sau până când este bine gătit. Dacă îl prăjiți, preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F) și coaceți-l timp de 25-30 de minute sau până când puiul este bine gătit.

5. Pasul

Ungeți puiul cu marinata rămasă pentru a da un gust suplimentar.

6. Pasul

Se ornează cu semințe de susan sau ceapă de primăvară, dacă se dorește, și se servește.

Rețete similare

Burtă de porc marinată cu BBQ coreean la grătar

Experimentați o armonie de arome cu această rețetă de burtă de porc la grătar coreean care promite să fie o călătorie gastronomică încântătoare. Burta de porc suculentă, combinată cu o marinată Korean BBQ autentică și savuroasă, rezultă un fel de mâncare suculentă, aromată și satisfăcătoare. Excelent pentru cinele în familie sau pentru grătarele ocazionale de vară.

Tenderloin de porc Marinadă cu sos de miere și usturoi

Această marinată simplă, dar plină de savoare, este perfectă pentru mușchiul de porc, oferindu-i un amestec ispititor de dulceață, gust picant și condimente care cu siguranță va impresiona. Carnea de porc este marinată timp de câteva ore pentru a permite pătrunderea profundă a aromelor, rezultând un fel de mâncare incredibil de suculent, fraged și apetisant.

Coaste scurte de carne de vită coreeană la grătar autentic

Dacă există un fel de mâncare care îmi aduce amintiri plăcute de la mesele din restaurantele coreene autentice, acela ar fi coastele coreene de vită. Coastele incredibil de fragede și aromate, completate de marinada dulce și savuroasă: este o rețetă care necesită răbdare, dar credeți-mă, rezultatul final merită din plin. Votată ca fiind una dintre preferatele familiei în gospodăria noastră, am perfecționat marinada și am învățat cel mai bun mod de a găti aceste coaste de-a lungul anilor.

Frigărui de porc

Frigăruile de porc savuroase și suculente sunt o specialitate irezistibilă pe care orice iubitor de grătare o va adora. Această rețetă de frigărui de porc este simplă și ușor de pregătit.

Marinada perfectă rapidă și ușoară pentru friptură

Această rețetă de marinată rapidă pentru friptură este incredibil de simplă, dar adaugă o astfel de aromă profundă cărnii de vită, îmbogățind cu adevărat gustul său natural.

Șnițel de vițel tradițional german

Această rețetă simplă de șnițel de vițel este un mare succes cu familia mea. Combinația dintre pielea crocantă și carnea fragedă și suculentă este pur și simplu irezistibilă. Atunci când am timp, îmi place foarte mult să o gătesc încet, la temperatură scăzută, pentru a obține maximum de savoare din ea. Dar nu vă faceți griji, șnițelul de vițel poate fi pregătit și în mai puțin timp și este în continuare foarte gustos.

Curcan la cuptor

Un curcan suculent, perfect fript este un fel principal clasic pentru orice sărbătoare. Acest delicios fel de mâncare cu curcan sau curcan picant umplut și servit cu garnituri la alegere la Crăciun sau Anul Nou va încânta întreaga familie!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Chiftele marinate delicioase
Videorecetă

Chiftele marinate delicioase

Aceste chiftele marinate sunt o alegere excelentă pentru masa de prânz sau cină. Carnea de vită și porc este amestecată cu condimente și pâine muiată în lapte pentru a crea chiftelele perfecte.

Rețete similare

Burtă de porc marinată cu BBQ coreean la grătar

Experimentați o armonie de arome cu această rețetă de burtă de porc la grătar coreean care promite să fie o călătorie gastronomică încântătoare. Burta de porc suculentă, combinată cu o marinată Korean BBQ autentică și savuroasă, rezultă un fel de mâncare suculentă, aromată și satisfăcătoare. Excelent pentru cinele în familie sau pentru grătarele ocazionale de vară.

Tenderloin de porc Marinadă cu sos de miere și usturoi

Această marinată simplă, dar plină de savoare, este perfectă pentru mușchiul de porc, oferindu-i un amestec ispititor de dulceață, gust picant și condimente care cu siguranță va impresiona. Carnea de porc este marinată timp de câteva ore pentru a permite pătrunderea profundă a aromelor, rezultând un fel de mâncare incredibil de suculent, fraged și apetisant.

Coaste scurte de carne de vită coreeană la grătar autentic

Dacă există un fel de mâncare care îmi aduce amintiri plăcute de la mesele din restaurantele coreene autentice, acela ar fi coastele coreene de vită. Coastele incredibil de fragede și aromate, completate de marinada dulce și savuroasă: este o rețetă care necesită răbdare, dar credeți-mă, rezultatul final merită din plin. Votată ca fiind una dintre preferatele familiei în gospodăria noastră, am perfecționat marinada și am învățat cel mai bun mod de a găti aceste coaste de-a lungul anilor.

Frigărui de porc

Frigăruile de porc savuroase și suculente sunt o specialitate irezistibilă pe care orice iubitor de grătare o va adora. Această rețetă de frigărui de porc este simplă și ușor de pregătit.

Marinada perfectă rapidă și ușoară pentru friptură

Această rețetă de marinată rapidă pentru friptură este incredibil de simplă, dar adaugă o astfel de aromă profundă cărnii de vită, îmbogățind cu adevărat gustul său natural.

Șnițel de vițel tradițional german

Această rețetă simplă de șnițel de vițel este un mare succes cu familia mea. Combinația dintre pielea crocantă și carnea fragedă și suculentă este pur și simplu irezistibilă. Atunci când am timp, îmi place foarte mult să o gătesc încet, la temperatură scăzută, pentru a obține maximum de savoare din ea. Dar nu vă faceți griji, șnițelul de vițel poate fi pregătit și în mai puțin timp și este în continuare foarte gustos.

Curcan la cuptor

Un curcan suculent, perfect fript este un fel principal clasic pentru orice sărbătoare. Acest delicios fel de mâncare cu curcan sau curcan picant umplut și servit cu garnituri la alegere la Crăciun sau Anul Nou va încânta întreaga familie!
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Chiftele marinate delicioase
Videorecetă

Chiftele marinate delicioase

Aceste chiftele marinate sunt o alegere excelentă pentru masa de prânz sau cină. Carnea de vită și porc este amestecată cu condimente și pâine muiată în lapte pentru a crea chiftelele perfecte.

Reels

Nou