PUBLICITATE
O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește

O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește

Bucurați-vă de o experiență culinară mediteraneană autentică cu această rețetă delicioasă de saramură de pește cu ardei și roșii! Gustul savuros al peștelui este accentuat de condimentele aromate, creând o masă perfectă pentru o cină în familie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg pește de preferat somon ton sardine sau macrou Adăugat la
  • 2 ardei grași Adăugat la
  • 3 roșii Adăugat la
  • 3 căței de usturoi Adăugat la
  • 12 cană ulei de măsline Adăugat la
  • 12 cană oțet de vin sau zeamă de lămâie Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • frunze de dafin Adăugat la
  • apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Spălați peștele și tăiați-l în bucăți potrivite. Dacă folosiți sardine, puteți lăsa peștele întreg. Taiați ardeii grași și roșiile cubulețe și cățeii de usturoi felii subțiri.

O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește - pasul de preparare 1
2. Pasul

Într-un castron, amestecați uleiul de măsline cu oțetul de vin sau zeama de lămâie, cu sare și piper. Într-o tigaie mare, adăugați oțetul și lăsați-l să fiarbă timp de câteva minute. Adăugați apă suficientă pentru a acoperi peștele și lăsați-o să fiarbă la foc mediu timp de 5-10 minute.

O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește - pasul de preparare 1
3. Pasul

Adăugați peștele în tigaie și gătiți-l timp de 5-10 minute.

O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește - pasul de preparare 1
4. Pasul

Adăugați peștele, ardeii grași, roșiile și cățeii de usturoi. Lăsați să fiarbă timp de încă 10-15 minute, adăugați foile de dafin și lăsați să fiarbă înca 1-2 minute.

O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește - pasul de preparare 1

Reels

Nou