PUBLICITATE

Sursa :: Douglas_Freer from Getty Images

Pâine cu măsline

Rețetă pentru pâine cu măsline, care este unul dintre tipurile mele preferate de pâine de casă. Prepararea ei este destul de simplă, deși necesită puțină răbdare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 500 g Făină simplă Adăugat la
  • 1 lingură Săruri Adăugat la
  • 1 lingură Zahăr Adăugat la
  • 1 ambalare Drojdie uscată Adăugat la
  • 150 ml Apă caldă Adăugat la
  • 3 ro Ulei de măsline Adăugat la
  • 200 g Măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, se cerne făina simplă, se adaugă sarea, zahărul și drojdia uscată.

2. Pasul

Se adaugă treptat apa caldă și uleiul de măsline. (Acest pas este important deoarece drojdia are nevoie de apă călduță, nu fierbinte sau rece, pentru a activa procesul de fermentare).

3. Pasul

Frământați bine aluatul până când este neted și nu se lipește de mâini sau de pereții vasului. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați puțină apă. Dacă este prea umed, adăugați puțină făină.

4. Pasul

Se amestecă măslinele în aluat. Puteți să le lăsați întregi sau să le tocați

5. Pasul

Se modelează aluatul în formă de pâine și se lasă să crească într-un loc cald pentru cel puțin 2 ore.

6. Pasul

După ce a crescut, se pune pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45 de minute.

7. Pasul

Se lasă pâinea terminată să se răcească și apoi se poate tăia în felii și servi.

Reels

Nou