PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : kakuko

Quark stollen - un clasic de Crăciun

Quark stollen este un clasic absolut de Crăciun pe care îl pregătesc cu mare pasiune în fiecare an. Am perfecționat rețeta de la an la an și am învățat câteva sfaturi și trucuri pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi. Stollenul este incredibil de umed, aromat și se potrivește perfect cu o ceașcă fierbinte de ceai sau cafea într-o zi rece de iarnă. Nu este cea mai ușor de făcut prăjitură, dar credeți-mă, merită efortul.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 450 g făină autogresată Adăugat la
  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 200 g Quark Adăugat la
  • 125 g unt Adăugat la
  • 1 Pachet praf de copt Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • 125 g stafide Adăugat la
  • 75 g Coajă de lămâie confiată Adăugat la
  • 75 g Coajă de portocală confiată Adăugat la
  • 50 g Migdale tocate Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Coaja rasă de lămâie Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 60 g Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Pentru a coace stollen cu quark, mai întâi se frământă într-un castron făina, praful de copt, zahărul, quark, oul, untul moale, sarea și coaja de lămâie până se obține un aluat omogen. Este important să frământați până când aluatul are o consistență plăcută și netedă.

2. Pasul

Se adaugă boabele de sultanină, coaja de lămâie confiată, coaja de portocală confiată și migdalele tocate. Se frământă din nou bine până când totul este bine distribuit.

3. Pasul

Se modelează aluatul în formă de stollen. Asigurați-vă că centrul este puțin mai gros decât capetele pentru a da forma tipică a stollenului.

4. Pasul

Se așază stollenul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 60 de minute. O bună indicație a timpului de gătire este atunci când suprafața devine frumos aurie.

5. Pasul

Se unge stollenul fierbinte cu unt topit și se pudrează cu zahăr pudră imediat după aceea. Stollenul încă cald absoarbe mai bine untul și zahărul aderă mai bine.

6. Pasul

Se lasă Quark Stollen să se răcească și apoi se înfășoară în folie alimentară. Se lasă să se odihnească timp de cel puțin 2 zile înainte de a fi tăiat. Stollenul are un gust mai bun cu fiecare timp de repaus, așa că coaceți-l cu câteva zile înainte de a plănui să-l mâncați.

Reels

Nou