PUBLICITATE

Sursa :: GMVozd via GettyImages

Radicchio prăjită, garnitură vegetariană

Fiind un bucătar pasionat și iubitor de salate, am încercat această rețetă pentru a extinde varietatea combinațiilor mele de salate. Echilibrul dintre gustul ușor amar al radicchio și dulceața mierii aduce o experiență atât de plăcută în farfurie. Radicchio prăjit are un gust minunat de crocant și completează perfect orice fel de mâncare principală.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Capetele radicchio Adăugat la
  • 4 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 Tablespoon Miere Adăugat la
  • 2 Tablespoon Oțet balsamic Adăugat la
  • 1 zzzerdrückte Cățel de usturoi Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de radicchio prăjit, mai întâi se taie radicchio în jumătate și se îndepărtează tulpina. Aveți grijă să nu spălați prea mult legumele, altfel vor trage apă și nu vor fi la fel de crocante.

2. Pasul

Se încălzește o tigaie cu ulei de măsline. Se pune radicchio în tigaie cu partea tăiată în jos și se prăjește timp de aproximativ 5 minute, până când începe să se rumenească. Din experiența mea, radicchio dezvoltă apoi o aromă minunată.

3. Pasul

Întoarceți radicchio, asezonați cu sare și piper și prăjiți încă 5 minute.

4. Pasul

Între timp, se toacă fin usturoiul. Aveți grijă să nu-l adăugați prea devreme în tigaie, altfel usturoiul se va arde și va căpăta un gust amar.

5. Pasul

Reduceți focul, adăugați usturoiul tocat, mierea și oțetul balsamic la radicchio și amestecați bine.

6. Pasul

Se asezonează din nou radicchio prăjită și se mai adaugă sare și piper, după caz.

7. Pasul

Serviți radicchio prăjit ca garnitură la mâncăruri cu carne sau ca fel principal pentru o cină ușoară și sănătoasă. Poftă bună!

8. Pasul

Lasă-ți liber la creativitatea ta culinară și adaugă ingrediente suplimentare, cum ar fi nuci sau bacon prăjit. La urma urmei, experimentarea este cea mai distractivă în bucătărie!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou