PUBLICITATE
Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie!

Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie!

Ratatouille îți va aduce gustul și aroma verii în bucătăria ta! Legumele proaspete, aromatice și colorate se combină într-un fel de mâncare tradițional provençal, care este sănătos, delicios și ușor de făcut.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe Adăugat la
  • 4 căței usturoi tocați mărunt Adăugat la
  • 2 ardei grași tăiați cubulețe Adăugat la
  • 1 dovlecel tăiat cubulețe Adăugat la
  • 1 vânătă mare tăiată cubulețe Adăugat la
  • 3 roșii mari tăiate cubulețe Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 12 linguriță piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin Adăugat la
  • 1 lingură busuioc proaspăt tocat mărunt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 2-3 minute, până când ceapa devine translucidă.

Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Adăugați ardeii grași și gătiți timp de 5 minute, amestecând din când în când. Adăugați dovlecelul și vânăta și mai gătiți încă 5 minute, amestecând din când în când.

Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Adăugați roșiile, sarea și piperul și mai gătiți încă 10-15 minute, până când legumele sunt moi și suculente. Încorporați busuiocul proaspăt în amestecul de legume și mai gătiți încă 2 minute.

Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Serviți ratatouille-ul cald sau la temperatura camerei, garnisit cu mai mult busuioc proaspăt.

Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou