PUBLICITATE

Sursa :: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Risotto vegetarian de radicchio

Un delicios risotto italian de radicchio pe care îmi place să-l fac mereu și mereu. Combinația de radicchio savuros și risotto cremos este neprețuit de delicioasă. Este o rețetă rapidă și ușoară care poate fi făcută și în timpul săptămânii, risotto este suculent și fraged, iar radicchio îi dă o culoare minunată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 320 g Orez pentru risotto (Arborio sau Vialone Nano) Adăugat la
  • 1 mic radicchio Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 100 ml vin alb sec Adăugat la
  • 112 l bulion de legume Adăugat la
  • 80 g parmezan Adăugat la
  • 30 g unt Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti risotto cu radicchio, curățați radicchio și tăiați-l în fâșii subțiri. Păstrați câteva fâșii pentru decorare.

2. Pasul

Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie mare. Adăugați apoi ceapa tocată mărunt și sotați-o până devine translucidă. În această etapă, vă recomand să nu mențineți focul prea mare pentru a nu arde ceapa.

3. Pasul

Adăugați orezul pentru risotto și amestecați constant până când orezul devine ușor translucid. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ două minute.

4. Pasul

Se toarnă vinul și se lasă să se absoarbă complet. Gătitul cu vin conferă risotto-ului o minunată profunzime de aromă.

5. Pasul

Acum luați radicchio tăiat în fâșii și aruncați-l în orez. Adăugați apoi o lingură de bulion de legume fierbinte și amestecați până când orezul a absorbit complet lichidul. Aici este nevoie de răbdare: așteptați întotdeauna până când bulionul este aproape complet absorbit înainte de a adăuga următoarea lingură.

6. Pasul

Se adaugă treptat tot bulionul și se fierbe orezul la foc mediu, amestecând constant. În general, orezul trebuie să fie fiert după 15-20 de minute. Cu toate acestea, acest lucru depinde de soiul specific, așa că încercați în continuare!

7. Pasul

Când orezul este fiert, se ia tigaia de pe foc. Se adaugă untul și parmezanul ras și se amestecă totul bine. Aceste ingrediente finale dau risotto-ului cremozitatea sa tipică.

8. Pasul

Se asezonează risotto de radiccio italian cu sare și piper și se lasă să se odihnească câteva minute cu capacul închis.

9. Pasul

Serviți risotto-ul de radicchio perfect gătit cu fâșiile de radicchio rezervate și cu puțin mai mult parmezan, dacă doriți. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou