PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: falovelykids

Rulouri de pui umplute la cuptor crocante și umplute la cuptor

Puiul fraged, umplutura savuroasă și crusta crocantă se îmbină împreună pentru a crea acest fel de mâncare care nu este doar plăcută la gust, ci și atrăgătoare din punct de vedere vizual.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 pui întreg Adăugat la
  • Sare după gust. Adăugat la
  • 12 linguriță Piper negru. Adăugat la
  • 1 linguriță Pastă de usturoi. Adăugat la
  • 1 linguriță Pastă de ghimbir. Adăugat la
  • 2 căni De pesmet. Adăugat la
  • O mână de ierburi proaspete (pătrunjel, cimbru rozmarin) Adăugat la
  • 1 Ou pentru spălarea ouălor. Adăugat la
  • 2 tbls De ulei de măsline. Adăugat la
  • 1 Ceapă tocată mărunt. Adăugat la
  • 2 Morcovi tăiați mărunt. Adăugat la
  • 200 gms De ciuperci tăiate mărunt. Adăugat la
  • 2 cuișoare De usturoi tocat mărunt. Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Curățați puiul și uscați-l cu un prosop de bucătărie. Acest lucru este important, deoarece umiditatea poate interfera cu procesul de marinare.

2. Pasul

Se condimentează puiul cu sare, piper negru, usturoi și pastă de ghimbir. Se lasă la marinat cel puțin 30 de minute. Am constatat că o marinare mai îndelungată sporește mult aroma.

3. Pasul

În timp ce așteptați ca puiul să se marineze, pregătiți umplutura. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa și morcovii și rumeniți-i până când devin moi.

4. Pasul

Adăugați ciupercile și usturoiul tocat în tigaie. Sărați ușor și continuați să gătiți până când ciupercile au eliberat și apoi au reabsorbit apa - veți ști că acest lucru se întâmplă atunci când tigaia devine vizibil mai uscată.

5. Pasul

Se ia de pe foc și se adaugă ierburile proaspete. Se lasă deoparte să se răcească.

6. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 375 de grade (190 de grade Celsius). Umplerea și legarea puiului înainte de a fi prea fierbinte ușurează procesul.

7. Pasul

Umpleți puiul cu amestecul de legume. Încercați să nu umflați prea mult, deoarece umplutura s-ar putea să se împrăștie în timpul gătitului.

8. Pasul

Se rulează puiul și se fixează cu sfoară de gătit sau cu scobitori pentru a-și păstra forma în timpul gătitului.

9. Pasul

Aplicați oul și apoi tăvăliți puiul în pesmet, astfel veți obține un strat crocant pentru rulada de pui.

10. Pasul

Puneți rulada de pui pe o tavă de copt și coaceți-o timp de aproximativ 1 oră sau până când puiul este bine gătit.

Reels

Nou