PUBLICITATE

Sursa :: Karolina Grabowska from Pexels

Rulouri simple pentru micul dejun

Întotdeauna mi-a plăcut pâinea de casă. Mirosul, gustul și textura ei sunt complet incomparabile cu ceea ce cumperi din magazin. Deseori fac aceste chifle simple pentru micul dejun. Sunt moi, pufoase și perfecte pentru a fi unse cu unt sau gem. Cel mai bun lucru este că sunt foarte simplu de preparat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 500 g făină de grâu Adăugat la
  • 2 lingurițe Drojdie uscată Adăugat la
  • 2 lingurițe Zahăr Adăugat la
  • 1 linguriță Săruri Adăugat la
  • 280 ml Apă caldă Adăugat la
  • 2 linguri Ulei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, se combină făina, drojdia, zahărul și sarea. Nu uitați să nu puneți sarea direct pe drojdie, deoarece aceasta își poate pierde activitatea.

2. Pasul

Adăugați apa caldă și uleiul și frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute, până când devine neted și elastic. Dacă aluatul este prea uscat, puteți adăuga mai multă apă, dar nu uitați - este întotdeauna mai bine să adăugați mai puțină la început, deoarece nu veți putea inversa procesul mai târziu.

3. Pasul

Acoperiți castronul cu o cârpă și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când și-a dublat volumul. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald și liniștit, fără curenți de aer.

4. Pasul

După acest timp, puneți aluatul pe o planșetă presărată cu făină și împărțiți-l în 8 porții egale. Formați-le în chifle rotunde.

5. Pasul

Așezați chiflele modelate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le din nou la crescut pentru încă 30 de minute.

6. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți chiflele timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Sfat - în timp ce chiflele se coc, turnați puțină apă în partea inferioară a cuptorului. Apa aburindă va crea o atmosferă foarte umedă care va da chiflelor o crustă crocantă și un interior moale.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou