PUBLICITATE

Sursa :: canva

Salam de ciocolată

Prăjitură super rapidă, ușoară și foarte gustoasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 40 dkg Biscuiți tocați Adăugat la
  • 15 dkg zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 5 dkg Pudră de cacao Adăugat la
  • 20 dkg margarină Adăugat la
  • 2 dl Rom Adăugat la
  • 1 pachet zahăr vanilat Adăugat la
  • 10 dkg stafide Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Cea mai importantă parte a preparării este să topești margarina și să adaugi zahărul pudră, pudra de cacao, romul și zahărul vanilat. Se încălzesc bine. **Sugestie:** nu folosiți prea multă margarină, pentru că pasta poate deveni prea grasă.

2. Pasul

Se adaugă amestecul de margarină și stafidele la biscuiții zdrobiți și se frământă bine. **Sugestie:** dacă vi se pare că amestecul este prea uscat, măriți cantitatea de rom.

3. Pasul

Formați un cilindru cu ajutorul roții de aluat și înfășurați-l în folie de aluminiu **Adition:** dacă nu aveți acasă folie de aluminiu, puteți folosi și hârtie de copt.

4. Pasul

Se pune la frigider și se lasă să se odihnească timp de cel puțin 2 ore.

5. Pasul

Se taie salamul de ciocolată preparat în felii înainte de servire. **Sugestie:** Cuțitele de tort acoperite cu gheață sunt mai ușor de tăiat și feliile nu se lipesc atât de mult de lama cuțitului.

Reels

Nou