PUBLICITATE

Sursa :: goytex by Adobe Stock

"Schwarzsauer" tradițional după rețeta bunicii

Această rețetă autentică de acru negru vine de acasă, din nordul Germaniei, unde este încă foarte populară. În copilărie, întotdeauna mi-a plăcut să o privesc pe bunica mea în bucătărie preparând acest bulion de carne bogat și savuros. Carnea de porc este gătită cu mirodenii și servită într-un sos cu sânge. O aromă de neuitat care îmi amintește întotdeauna de duminicile petrecute în casa bunicii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg Cap de porc sau burtă de porc Adăugat la
  • 3 mare ceapă Adăugat la
  • 4 frunze de dafin Adăugat la
  • 6 Fructe de ienupăr Adăugat la
  • 1 Tablespoon sare Adăugat la
  • 20 Boabe de piper Adăugat la
  • 250 ml Sânge (sânge de porc) Adăugat la
  • 4 Tablespoon oțet Adăugat la
  • 2 Tablespoon făină Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta clasică de acru negru din Germania de Nord, puneți carnea într-o cratiță mare și acoperiți-o cu apă. Adăugați 2 cepe tăiate felii, frunzele de dafin, boabele de ienupăr, sarea și boabele de piper. Gătiți acest lucru la foc mediu timp de aproximativ 2 ore, până când carnea este fragedă și ușor de tranșat. O parte importantă a acestui pas este să gătiți carnea încet, astfel încât condimentele să poată pătrunde pe deplin.

2. Pasul

Scoateți carnea din bulion și tăiați-o în bucăți mici. Aveți grijă, va fi foarte fierbinte! Dați deoparte bulionul.

3. Pasul

Într-o cratiță separată, se încălzește sângele încet, dar nu-l lăsați să fiarbă - altfel sângele se va închega și sosul va deveni cocoloșit. Adăugați 2 linguri de oțet și amestecați constant, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Puțină răbdare este cheia succesului aici.

4. Pasul

Se amestecă făina într-o cantitate mică de bulion până se omogenizează și apoi se adaugă în sângele încins. Acum adăugați carnea și restul de bulion și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.

5. Pasul

În timp ce se fierbe acru negru, se prăjește restul de ceapă într-o tigaie până se caramelizează. Aceasta adaugă un plus de savoare mâncării!

6. Pasul

Se aromatizează acritura neagră tradițională și se condimentează cu sare și piper, după caz. Se adaugă ceapa caramelizată și se servește fierbinte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou