PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Somon delicios la cuptor în papillote în pergament

Acest preparat clasic francez Salmon en Papillote este un mod delicios de a găti somonul. Însemnând "în pergament", această metodă presupune gătirea somonului și a unei varietăți de ingrediente învelite într-o pungă de hârtie pergament, permițând aromelor să se amestece și să se infuzeze în timpul procesului de gătire. Rezultă astfel o mâncare gourmet, ușor de preparat, dar cu un aspect foarte sofisticat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Fileuri de somon Adăugat la
  • 1 Dovlecel mediu, tăiat în felii Adăugat la
  • 1 Ardei gras roșu, tăiat felii Adăugat la
  • 1 Ardei gras galben, tăiat felii Adăugat la
  • 4 felie De lămâie proaspătă Adăugat la
  • 4 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • 4 tbls De vin alb Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 4 Bucăți mari de hârtie pergament Adăugat la
  • Crenguțe proaspete de mărar pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

35 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F).

2. Pasul

Așezați un file de somon în centrul fiecărei bucăți de hârtie pergament. Se presară cu sare și piper.

3. Pasul

Împărțiți feliile de dovlecel și de ardei gras în mod egal între cele 4 fileuri de somon, așezându-le deasupra peștelui. Așezați câte o felie de lămâie deasupra fiecărei stive.

4. Pasul

Se stropesc 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de vin alb peste fiecare porție.

5. Pasul

Îndoiți hârtia de pergament peste somon, îndoind și răsucind marginile pentru a o închide bine.

6. Pasul

Se așază pachetele pe o foaie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute.

7. Pasul

Pentru a servi, tăiați pachetele (aveți grijă la aburi!), decorați cu mărar proaspăt și savurați imediat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou