PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: rstamats

Sos de cocktail picant clasic pentru creveți

Fiecare seară de fructe de mare este întotdeauna o emoție datorită acestui sos cocktail de casă pentru creveți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
7
  • 1 ceașcă ketchup Adăugat la
  • 14 ceașcă Hrean preparat Adăugat la
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie Adăugat la
  • 1 lingură Sos Worcestershire Adăugat la
  • 12 linguriță Sos picant (opțional, pentru un plus de căldură) Adăugat la
  • Sare și piper, după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

10 min.
1. Pasul

Începeți cu ketchupul într-un bol. Acesta va servi ca bază pentru sosul nostru de cocktail. Din experiența mea, este întotdeauna cel mai bine să folosiți un ketchup de bună calitate. Alegerea ketchupului afectează aroma generală a sosului.

2. Pasul

Adăugați hreanul preparat, având grijă să nu-l aruncați pe tot dintr-o dată. Tăria hreanului variază în funcție de marcă și este mai bine să începeți cu puțin și să adăugați mai mult după bunul plac.

3. Pasul

Se toarnă sucul proaspăt de lămâie. Asigurați-vă că folosiți numai suc proaspăt de lămâie, deoarece varianta îmbuteliată nu oferă aceeași aromă proaspătă și acrișoară.

4. Pasul

Vine sosul Worcestershire. Am aflat, după ani de zile de preparare a acestui sos, că acest ingredient îi adaugă o profunzime unică de aromă.

5. Pasul

Dacă sunteți un fan al mâncării picante ca mine, adăugați sosul picant. Acesta este opțional, dar eu îl includ adesea pentru că împodobește felul de mâncare cu o lovitură plăcută.

6. Pasul

Se asezonează cu sare și piper. Nu uitați, totul este despre echilibru. Ajustați-l în funcție de gustul dumneavoastră.

7. Pasul

Se amestecă componentele până se combină bine. Vreți ca sosul să aibă o consistență frumoasă și uniformă.

8. Pasul

Voila! Sosul tău de cocktail de casă pentru creveți este gata! Se servește cel mai bine la rece, așa că țineți-l la frigider timp de 1-2 ore înainte de a-l servi. Rețineți că este mai gustos atunci când este preparat din timp, permițând tuturor aromelor să se îmbine. Savurați-l cu creveți la grătar sau prăjiți. Este divin, promit!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou