PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Sos maioneză italiană de ton Tonnato Tonnato cu capere

Această rețetă de sos Tonnato nu reușește niciodată să impresioneze la orice adunare datorită gustului său robust și versatilității. Eu personal am încercat-o și testat-o de numeroase ori și, cu fiecare preparat, continuă să fie preferata familiei și prietenilor. Îmi place să îl asociez cu carne de vițel răcită sau să îl întind pe bruschete prăjite, aroma sa cremoasă și picantă compensează perfect bogăția cărnii sau pur și simplu îmbunătățește gustul pâinii prăjite.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 cutii de conserve De ton de bună calitate în ulei de măsline Adăugat la
  • 8 Fileuri de hamsii Adăugat la
  • 2 tbls De suc proaspăt de lămâie Adăugat la
  • 2 tbls De capere, scurse Adăugat la
  • 2 cuișoare De usturoi Adăugat la
  • 1 ceașcă De maioneză Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • Piper negru proaspăt spart, după gust Adăugat la
  • 3 tbls De ulei de măsline extra virgin Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Începeți prin a scurge bine tonul din conserve. Credeți-mă, acest pas este esențial pentru a vă asigura că sosul nu va ieși prea uleios.

2. Pasul

În continuare, vă recomand să folosiți un robot de bucătărie pentru a simplifica procesul. Puneți în el tonul scurs, fileurile de anșoa, sucul de lămâie, caperele și usturoiul.

3. Pasul

Amestecați amestecul până când obțineți o consistență asemănătoare unei paste. Acest lucru ar putea dura câteva minute, dar răbdarea este esențială aici, deoarece doriți să vă asigurați că totul este bine încorporat.

4. Pasul

Acum, adăugați maioneza la amestecul amestecat. Eu prefer să o adaug în două părți, amestecând bine după fiecare adăugare pentru a menține o consistență omogenă.

5. Pasul

Adăugați sare și piper negru proaspăt crăpat după gustul dumneavoastră. Nu uitați că anșoa și caperele sunt deja destul de sărate, așa că nu adăugați prea multă sare.

6. Pasul

În cele din urmă, în timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, adăugați încet uleiul de măsline. Această ultimă atingere adaugă o strălucire glorioasă și mătăsoasă sosului.

7. Pasul

Vă sfătuiesc să răciți sosul Tonnato în frigider timp de o oră înainte de a-l servi. Acest lucru ajută ca aromele să se contopească mai bine.

Reels

Nou