PUBLICITATE
Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti

Souvlaki este un preparat tradițional grecesc, constând în bucăți de carne (de obicei porc sau pui) înfilate pe un băț și fripte la grătar. Acesta este servit cu lipie grecească, roșii, ceapă, castraveți și sos tzatziki.

PUBLICITATE
Ce să gătești astăzi sau mâine? 15 rețete grozave pentru prânzuri și cine

Rețeta poate fi găsită în acest articol

Ce să gătești astăzi sau mâine? 15 rețete grozave pentru prânzuri și cine

Ingrediente

porții
6

Pentru carne de porc

  • 800 g de file de porc Adăugat la
  • 100 ml ulei măsline Adăugat la
  • 12 zeamă de la lămâie Adăugat la
  • 1 lingură oțet Adăugat la
  • 1 lingură oregano Adăugat la
  • 1 linguriță miere Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 8 țepușe de lemn Adăugat la

Pentru sosul tzatziki

  • 1 castravete Adăugat la
  • 2 căței usturoi Adăugat la
  • 14 cană ulei măsline Adăugat la
  • 500 g iaurt Adăugat la
  • 1 lingurițe oțet vin roșu Adăugat la
  • 1 lingurițe mărar opțional Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Tăiați carnea de porc în bucăți de 2 cm și puneți-le într-un castron mare, împreună cu toate ingredientele pentru marinadă. Folosiți mâinile pentru a amesteca foarte bine, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider timp de 20 de minute.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Între timp, pregătiți sosul tzatziki. Turnați într-un robot de bucătărie uleiul de măsline și 2 căței de usturoi; amestecați până când usturoiul este diluat (nu lăsați bucăți mari de usturoi). Într-un castron mare, dați pe răzătoare castravetele, asezonați-l cu sare și piper și lăsați-l deoparte timp de 10 minute. Înfășurați castravetele ras într-un prosop și stoarceți-l, pentru a scăpa de cea mai mare parte a apei. Într-un bol, adăugați castravetele, usturoiul și uleiul amestecate, iaurtul, 1-2 linguri de mărar tocat, 1-2 de oțet de vin roșu, sare și piper și amestecați. Se dă la frigider și se servește rece.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Tăiați frigăruile de lemn cât să se potrivească cu tigaia pentru grătar și înmuiați-le în apă timp de 10 minute. (Acest lucru le va împiedica să se ardă.) Înfigeți bucățile de carne de porc, pe țepușe.

4. Pasul

Preîncălziți un grătar sau o tigaie pentru frigărui la foc mare. Gătiți frigăruile de porc timp de aproximativ 10 minute, întorcându-le din când în când, până când sunt frumos colorate și bine gătite.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Cât carnea de porc se gătește, pregătiți pâinile pita. Preîncălziți cuptorul la 250C. Folosiți o pensulă de gătit pentru a unge pâinile pita pe ambele părți și asezonați-le cu sare și oregano. Așezați o tavă mare de cuptor (cu susul în jos) în partea de jos a cuptorului și așezați pâinile pita deasupra tăvii. Se dau la cuptor timp de 1-2 minute.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Pentru a servi souvlaki de porc (frigăruile), tăiați 2 cepe roșii și așezați-le pe un platou; acoperiți-le cu frigăruile de porc, stropiți-le cu puțin ulei de măsline extravirgin și stoarceți-le bine cu suc de lămâie. Serviți-le cât sunt încă calde cu câteva pâini pita și sos tzatziki sau înfășurați-le ca pe un sandviș, adăugând niște tzatziki, ceapă tăiată felii și roșii. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou