PUBLICITATE
Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti

Souvlaki este un preparat tradițional grecesc, constând în bucăți de carne (de obicei porc sau pui) înfilate pe un băț și fripte la grătar. Acesta este servit cu lipie grecească, roșii, ceapă, castraveți și sos tzatziki.

PUBLICITATE
Ce să gătești astăzi sau mâine? 15 rețete grozave pentru prânzuri și cine

Rețeta poate fi găsită în acest articol

Ce să gătești astăzi sau mâine? 15 rețete grozave pentru prânzuri și cine

Ingrediente

porții
6

Pentru carne de porc

  • 800 g de file de porc Adăugat la
  • 100 ml ulei măsline Adăugat la
  • 12 zeamă de la lămâie Adăugat la
  • 1 lingură oțet Adăugat la
  • 1 lingură oregano Adăugat la
  • 1 linguriță miere Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 8 țepușe de lemn Adăugat la

Pentru sosul tzatziki

  • 1 castravete Adăugat la
  • 2 căței usturoi Adăugat la
  • 14 cană ulei măsline Adăugat la
  • 500 g iaurt Adăugat la
  • 1 lingurițe oțet vin roșu Adăugat la
  • 1 lingurițe mărar opțional Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Tăiați carnea de porc în bucăți de 2 cm și puneți-le într-un castron mare, împreună cu toate ingredientele pentru marinadă. Folosiți mâinile pentru a amesteca foarte bine, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider timp de 20 de minute.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Între timp, pregătiți sosul tzatziki. Turnați într-un robot de bucătărie uleiul de măsline și 2 căței de usturoi; amestecați până când usturoiul este diluat (nu lăsați bucăți mari de usturoi). Într-un castron mare, dați pe răzătoare castravetele, asezonați-l cu sare și piper și lăsați-l deoparte timp de 10 minute. Înfășurați castravetele ras într-un prosop și stoarceți-l, pentru a scăpa de cea mai mare parte a apei. Într-un bol, adăugați castravetele, usturoiul și uleiul amestecate, iaurtul, 1-2 linguri de mărar tocat, 1-2 de oțet de vin roșu, sare și piper și amestecați. Se dă la frigider și se servește rece.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Tăiați frigăruile de lemn cât să se potrivească cu tigaia pentru grătar și înmuiați-le în apă timp de 10 minute. (Acest lucru le va împiedica să se ardă.) Înfigeți bucățile de carne de porc, pe țepușe.

4. Pasul

Preîncălziți un grătar sau o tigaie pentru frigărui la foc mare. Gătiți frigăruile de porc timp de aproximativ 10 minute, întorcându-le din când în când, până când sunt frumos colorate și bine gătite.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Cât carnea de porc se gătește, pregătiți pâinile pita. Preîncălziți cuptorul la 250C. Folosiți o pensulă de gătit pentru a unge pâinile pita pe ambele părți și asezonați-le cu sare și oregano. Așezați o tavă mare de cuptor (cu susul în jos) în partea de jos a cuptorului și așezați pâinile pita deasupra tăvii. Se dau la cuptor timp de 1-2 minute.

Souvlaki, rețetă simplă de frigărui greceșeti - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Pentru a servi souvlaki de porc (frigăruile), tăiați 2 cepe roșii și așezați-le pe un platou; acoperiți-le cu frigăruile de porc, stropiți-le cu puțin ulei de măsline extravirgin și stoarceți-le bine cu suc de lămâie. Serviți-le cât sunt încă calde cu câteva pâini pita și sos tzatziki sau înfășurați-le ca pe un sandviș, adăugând niște tzatziki, ceapă tăiată felii și roșii. Poftă bună!

Rețete similare

Salată de pui picantă și crocantă Hot Crunchy Spicy

Această rețetă are echilibrul perfect de căldură și aromă, cu pui suculent la grătar care adaugă o profunzime bogată la întregul palat.

Picioruș de pui prăjit crocant în cuptor

Această rețetă de pulpe de pui prăjite crocante este una dintre preferatele mele pentru o masă confortabilă de weekend. Mușchii de pui sunt crocanți la exterior și fragezi și suculenți la interior, pur și simplu irezistibili. Cu condimentele pe care le folosesc în rețeta mea, puiul are întotdeauna un gust aromat, puternic, dar nu prea puternic.

Carne de porc de gât la grătar pe tigaie

Rețetă pentru un delicios gât de gât la grătar într-o tigaie cu ierburi.

Pui crocant, condimentat și afumat cu coaste de pui

Această rețetă ușor de preparat de pulpe de pui afumate capătă o combinație minunată de arome afumate, picante și dulci. Perfect pentru un grătar în familie, acest fel de mâncare îi va lăsa pe toți mulțumiți cu puiul său suculent și suculent, făcându-l o mâncare reconfortantă perfectă!

Surf și Turf cu sos cremă de usturoi

Rețeta Surf and Turf cu sos cremos de usturoi este un amestec delicios de friptură savuroasă și fructe de mare suculente pe care îl pregătesc adesea pentru ocazii speciale. Sosul cremos de usturoi creează un strat aromat, bogat și cremos care combină perfect aromele fripturii slabe și ale fructelor de mare proaspete.

Coaste scurte de carne de vită coreeană la grătar autentic

Dacă există un fel de mâncare care îmi aduce amintiri plăcute de la mesele din restaurantele coreene autentice, acela ar fi coastele coreene de vită. Coastele incredibil de fragede și aromate, completate de marinada dulce și savuroasă: este o rețetă care necesită răbdare, dar credeți-mă, rezultatul final merită din plin. Votată ca fiind una dintre preferatele familiei în gospodăria noastră, am perfecționat marinada și am învățat cel mai bun mod de a găti aceste coaste de-a lungul anilor.

Cel mai bun pește spadă simplu marinat la grătar

Acest fel de mâncare sănătos și savuros a fost un adevărat plăcere pentru mulțime la multe dintre grătarele mele de vară. Marinada este simplă, dar eficientă, iar timpul de prăjire este scurt.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Kebab turcesc cu carne de miel și iaurt
Videorecetă

Kebab turcesc cu carne de miel și iaurt

Kebabul turcesc cu carne de miel este perfect pentru o cină delicioasă și ușoară! Carnea este marinată într-un amestec de condimente aromate și servită alături de iaurt proaspăt și pâine plată.

Rețete similare

Salată de pui picantă și crocantă Hot Crunchy Spicy

Această rețetă are echilibrul perfect de căldură și aromă, cu pui suculent la grătar care adaugă o profunzime bogată la întregul palat.

Picioruș de pui prăjit crocant în cuptor

Această rețetă de pulpe de pui prăjite crocante este una dintre preferatele mele pentru o masă confortabilă de weekend. Mușchii de pui sunt crocanți la exterior și fragezi și suculenți la interior, pur și simplu irezistibili. Cu condimentele pe care le folosesc în rețeta mea, puiul are întotdeauna un gust aromat, puternic, dar nu prea puternic.

Carne de porc de gât la grătar pe tigaie

Rețetă pentru un delicios gât de gât la grătar într-o tigaie cu ierburi.

Pui crocant, condimentat și afumat cu coaste de pui

Această rețetă ușor de preparat de pulpe de pui afumate capătă o combinație minunată de arome afumate, picante și dulci. Perfect pentru un grătar în familie, acest fel de mâncare îi va lăsa pe toți mulțumiți cu puiul său suculent și suculent, făcându-l o mâncare reconfortantă perfectă!

Surf și Turf cu sos cremă de usturoi

Rețeta Surf and Turf cu sos cremos de usturoi este un amestec delicios de friptură savuroasă și fructe de mare suculente pe care îl pregătesc adesea pentru ocazii speciale. Sosul cremos de usturoi creează un strat aromat, bogat și cremos care combină perfect aromele fripturii slabe și ale fructelor de mare proaspete.

Coaste scurte de carne de vită coreeană la grătar autentic

Dacă există un fel de mâncare care îmi aduce amintiri plăcute de la mesele din restaurantele coreene autentice, acela ar fi coastele coreene de vită. Coastele incredibil de fragede și aromate, completate de marinada dulce și savuroasă: este o rețetă care necesită răbdare, dar credeți-mă, rezultatul final merită din plin. Votată ca fiind una dintre preferatele familiei în gospodăria noastră, am perfecționat marinada și am învățat cel mai bun mod de a găti aceste coaste de-a lungul anilor.

Cel mai bun pește spadă simplu marinat la grătar

Acest fel de mâncare sănătos și savuros a fost un adevărat plăcere pentru mulțime la multe dintre grătarele mele de vară. Marinada este simplă, dar eficientă, iar timpul de prăjire este scurt.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Kebab turcesc cu carne de miel și iaurt
Videorecetă

Kebab turcesc cu carne de miel și iaurt

Kebabul turcesc cu carne de miel este perfect pentru o cină delicioasă și ușoară! Carnea este marinată într-un amestec de condimente aromate și servită alături de iaurt proaspăt și pâine plată.

Reels

Nou