PUBLICITATE

Sursa :: CirclePS from Canva

Strudel de mere

Strudelul cu frunze de mere este un desert ceh popular, făcut din aluat pufos și umplut cu mere acrișoare. Se mai adaugă zahăr, scorțișoară și stafide. Acest desert este excelent cu ceai sau cafea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 500 g Produse de patiserie pufoasă Adăugat la
  • 1 kg Mere acrișoare Adăugat la
  • 150 g Zahăr Adăugat la
  • 1 Lingura Scorțișoară Adăugat la
  • 1 ouă Pentru frecare Adăugat la
  • 100 g Stafide Adăugat la
  • Puțină făină pentru a întinde Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se decojesc merele, se taie și se taie în bucăți mici. Se adaugă zahărul, scorțișoara și stafidele și se amestecă bine.

2. Pasul

Se întinde foaia de pufuleți pe o suprafață presărată cu făină și se întinde într-o foaie subțire.

3. Pasul

Se întinde umplutura pregătită peste aluat, lăsând aproximativ 1 cm liber.

4. Pasul

Se unge aluatul cu ou bătut și se rulează cu grijă.

5. Pasul

Se mai unge strudelul încă o dată cu ou, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace la 180 de grade timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine auriu.

6. Pasul

După ce strudelul s-a răcit, se presară cu zahăr pudră.

Reels

Nou