PUBLICITATE
Tort cu gem de pere

Tort cu gem de pere

Un tort simplu, personalizat cu gem de pere. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pregăti o versiune mai sănătoasă a tortului. Un desert grozav pentru musafiri.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Corpul

  • 4 ks ouă Adăugat la
  • 4 ro Eritritol cca 80g Adăugat la
  • 4 ro Faina de spelta fina aprox 100g Adăugat la
  • 1 ro Scortisoara macinata din Ceylon Adăugat la

Cremă

  • 250 g Brânză dulce în hârtie Adăugat la
  • 200 g cremă de brânză Adăugat la
  • 100 g Brânză de vaci fină în bol Adăugat la
  • 40 g Eritritol Adăugat la
  • 40 g sirop de cicoare Adăugat la
  • Partea din păstaia de vanilie Adăugat la
  • Gem de pere Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Separam albușurile de gălbenușuri. Începem să batem albușurile, când se formează spumă, adăugăm zahărul și batem până se formează spuma fermă. Apoi, incorporăm gălbenușurile unul câte unul. La urmă, cernem făina cu scorțișoara și amestecăm ușor. Punem aluatul într-o formă (diametru 20cm) tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de aproximativ 35 de minute. După coacere, lăsăm să se răcorească ușor. Trecem cu un cuțit pe marginea formei și eliberăm bază de tort. O întoarcem pe partea opusă pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.

2. Pasul

Pentru cremă, pur și simplu combinăm toate ingredientele, cu excepția gemului.

3. Pasul

Tăiem blatul în două. Punem jumătatea de jos în formă. O ungem cu un strat de gem. Aplicăm o parte din cremă (ceva mai mult de jumătate) și o acoperim cu a doua jumătate a blatului. Pe partea de sus, întindem restul de cremă și o punem în frigider. După aproximativ 2 ore, putem dezlipi tortul de formă. Încă o dată, prima dată trecem cu atenție cu un cuțit de masă pe marginea formei.

4. Pasul

La final, putem împodobi torta conform dorințelor.

Reels

Nou