PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: varintorn

Tort ușor de ciocolată magică de ciocolată cu cremă de ciocolată

Umplutura moale și caldă de cremă combinată cu tortul de ciocolată decadent creează cu adevărat acest desert reconfortant și delicios!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru tort:

  • 1 ceașcă Făină de toate tipurile Adăugat la
  • 0.3 ceașcă pudră de cacao neîndulcită Adăugat la
  • 12 linguriță Praf de copt Adăugat la
  • 14 linguriță sare Adăugat la
  • 12 ceașcă Unt nesărat, înmuiat Adăugat la
  • 1 ceașcă zahăr Adăugat la
  • 2 Ouă mari Adăugat la
  • 1 linguriță extract de vanilie Adăugat la

Pentru cremă:

  • 2 căni lapte Adăugat la
  • 4 Gălbenușuri mari de ou Adăugat la
  • 12 ceașcă zahăr cristal Adăugat la
  • 2 tbls amidon de porumb Adăugat la
  • 14 ceașcă pudră de cacao neîndulcită Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 350°F și apoi ungeți o tavă de copt. Am constatat că folosirea unei forme de primăvară oferă cele mai bune rezultate pentru acest tort.

2. Pasul

Pentru prăjitură, cerneți într-un bol făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea.

3. Pasul

Într-un alt castron, bateți untul înmuiat și zahărul până când devine cremos. Acest proces este mult mai ușor dacă untul este la temperatura camerei.

4. Pasul

Adăugați încet ouăle în castron, unul câte unul, asigurându-vă că bateți bine după ce adăugați fiecare ou. Se amestecă în extractul de vanilie. Adăugați treptat amestecul de făină la amestecul de unt, bătând până când se combină perfect.

5. Pasul

Turnați aluatul de tort în vasul de copt pregătit și neteziți-l uniform cu ajutorul unei linguri sau al unei spatule.

6. Pasul

Pentru cremă, se încălzește laptele într-o cratiță la foc mediu până se încălzește, dar nu fierbe.

7. Pasul

Într-un alt castron, bateți împreună gălbenușurile de ou, zahărul, amidonul de porumb și pudra de cacao. Încorporați treptat laptele fierbinte până când se combină.

8. Pasul

Se toarnă crema de lapte uniform peste aluatul de tort din vas. Se va scufunda în aluatul de tort, și exact așa trebuie să fie.

9. Pasul

Se coace timp de 50-60 de minute sau până când prăjitura este coaptă și crema este închegată.

Reels

Nou