PUBLICITATE

Sursa :: Dalibor Sevaljevic for Shutterstock

Upstipci de casă Upstipci Bucătărie balcanică

Ustipci sunt un tip de gogoașă foarte populară în bucătăria balcanică. Sunt ușor de preparat și sunt delicioase - mai ales când sunt încă calde. Îmi place să le servesc la micul dejun sau ca o gustare pentru copii. Sunt minunat de pufoase și moi în interior, cu o crustă plăcută și crocantă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g făină Adăugat la
  • 1 Pachet drojdie uscată Adăugat la
  • 12 Linguriță sare Adăugat la
  • 12 Linguriță zahăr Adăugat la
  • 300 ml Apă caldă Adăugat la
  • 50 ml ulei Adăugat la
  • Ulei vegetal pentru prăjire Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de ustipi, mai întâi se cerne făina într-un castron mare. Asigurați-vă că bolul este suficient de mare - aluatul va crește și are nevoie de spațiu pentru a se extinde.

2. Pasul

Într-un castron mai mic, amestecați drojdia uscată, zahărul și sarea cu apa caldă (dar nu prea fierbinte pentru a nu distruge drojdia). Se lasă amestecul să stea timp de 5 minute până când începe să facă spumă. Acest pas arată dacă drojdia este activă. Dacă nu face spumă, vă recomand să o înlocuiți cu drojdie proaspătă.

3. Pasul

Se adaugă amestecul de drojdie, se adaugă uleiul și se frământă totul bine. În timpul uneia dintre primele mele încercări, am învățat că frământarea este foarte importantă pentru a obține ustipci perfect pufoși. Trebuie să frământați aluatul viguros timp de cel puțin 5-7 minute, până când devine elastic.

4. Pasul

Se acoperă aluatul și se lasă să stea într-un loc cald. După aproximativ 45 de minute, aluatul ar trebui să se fi dublat în dimensiune.

5. Pasul

Cu mâinile ușor presărate cu făină, împărțiți aluatul crescut în bucăți de dimensiuni egale și formați bile. Aveți grijă ca bilele să nu fie prea mari, deoarece vor continua să crească în uleiul încins în timpul prăjirii.

6. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și se prăjesc bilele până când devin aurii. Îmi amintesc mereu că bunica mea făcea asta - când prăjea ustipci, întreaga bucătărie se umplea de o aromă delicioasă.

7. Pasul

Se așază bilele de ustipci prăjite pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei. Un desert tradițional din bucătăria balcanică. Serviți-le cât sunt încă calde!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou