PUBLICITATE
Vinete umplute cu legume, rețetă simplă

Vinete umplute cu legume, rețetă simplă

O rețetă simplă și gustoasă de vinete umplute cu orez, legume și ierburi aromatice. Vinetele sunt umplute cu o umplutura delicioasă de orez și legume, apoi coapte la cuptor pana devin moi si rumene. Sănătos și sațios — perfect pentru o cină vegană.

PUBLICITATE
Ce să mănânci la prânz duminică? 15+ rețete fantastice pentru prânzul de duminică

Rețeta poate fi găsită în acest articol

Ce să mănânci la prânz duminică? 15+ rețete fantastice pentru prânzul de duminică

Ingrediente

porții
5
  • 4 vinete medii Adăugat la
  • 1 ceapă mare Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 2 roșii medii Adăugat la
  • 12 cană apă sau supă legume Adăugat la
  • 14 cană ulei de măsline Adăugat la
  • 14 cană pătrunjel proaspăt tocat Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Taie vârfurile vinetelor și scobește-le mijlocul cu o lingură. Așează vinetele într-o tavă pentru copt.

Vinete umplute cu legume, rețetă simplă - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi.

Vinete umplute cu legume, rețetă simplă - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Adaugă roșiile tocate și continuă să gătești timp de 5 minute, până când roșiile încep să se înmoaie.

Vinete umplute cu legume, rețetă simplă - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Adaugă supa de legume. Amestecă bine și lasă să fiarbă timp de 10 minute.

Vinete umplute cu legume, rețetă simplă - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă.

6. Pasul

Pune umplutura în vinetele scobite și acoperă-le cu vârfurile pe care le-ai tăiat inițial.

Vinete umplute cu legume, rețetă simplă - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

7. Pasul

Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute.

8. Pasul

Scoate folia de aluminiu și coace încă 15 minute sau până când vinetele sunt moi și încep să se rumenească.

9. Pasul

Lasă să se răcească timp de câteva minute înainte de a servi. Poftă bună!

Reels

Nou