PUBLICITATE

Visinata plina de aroma

Savurați visinata rece ca un digestiv după masă sau folosiți-o pentru a adăuga o notă aromată în diferite rețete de desert sau prăjituri.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 1 kg de vișine proaspete sau congelate Adăugat la
  • 500 grame de zahăr Adăugat la
  • 1 litru de alcool alimentar Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

5 min.
1. Pasul

Spălați vișinele și scoateți-le sâmburii.

2. Pasul

Puneți vișinele fără sâmburi într-un borcan de sticlă mare și adăugați zahărul peste ele. Amestecați bine pentru a va asigura că toate fructele sunt acoperite cu zahăr.

3. Pasul

Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei 1-2 zile, amestecând conținutul o dată pe zi până când zahărul se topeste și se formeaza un sirop.

4. Pasul

După ce s-a format siropul, adăugați alcoolul și amestecați bine.

5. Pasul

Închideți bine borcanul și lăsați-l într-un loc întunecat și răcoros pentru o perioadă de 2-3 luni. Timpul va permite alcoolului să se amestece cu siropul și să extragă aromele din vișine. Agitați borcanul o dată pe săptămână pentru a asigura o amestecare uniformă.

6. Pasul

După 2-3 luni, strecurați lichidul printr-o sită și apoi printr-un filtru de hârtie pentru a elimina sedimentele și resturile de fructe.

7. Pasul

Păstrați visinata într-o sticlă curată și închisă ermetic și lăsați-o să se maturizeze pentru câteva săptămâni înainte de a fi servită.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou