PUBLICITATE

Sursa :: Vima from Getty Images

Aluat simplu pentru pizza

Vă vom arăta cum să coaceți un aluat de pizza simplu, crocant, dar fraged și aromat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Făină simplă Adăugat la
  • 300 ml Apă călduță Adăugat la
  • 1 ambalare Drojdie uscată Adăugat la
  • 1 ro Zahăr Adăugat la
  • 2 ro Săruri Adăugat la
  • 2 ro Ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se amestecă într-un bol drojdia, zahărul și apa călduță. Se lasă drojdia să acționeze timp de aproximativ 10 minute.

2. Pasul

Se pune făina într-un alt castron și se adaugă sarea. Se amestecă totul bine. Apoi adăugați drojdia de început și uleiul la făină și amestecați până când toate ingredientele sunt combinate.

3. Pasul

Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se începe să se frământe timp de aproximativ 10 minute, până când devine neted și elastic. Dacă aluatul devine prea lipicios, adăugați puțină făină.

4. Pasul

Când aluatul este gata, se pune din nou în castron, se acoperă cu un prosop și se lasă să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul.

5. Pasul

După ce a crescut, împărțiți aluatul în 4 părți egale și puteți începe să pregătiți pizza după gustul dumneavoastră.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou