PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Amestec de condimente Za'atar autentic de casă pentru condimente Za'atar

Condimentul Za'atar de casă este un amestec versatil și apetisant de ierburi, semințe de susan și sare. Dacă nu ați încercat niciodată să îl preparați acasă, veți fi surprinși de cât de simplu este de făcut și de cât de proaspăt este gustul!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 14 ceașcă cimbru uscat Adăugat la
  • 2 tbls Sumac măcinat Adăugat la
  • 2 tbls Semințe de susan prăjite Adăugat la
  • 1 lingură măghiran uscat Adăugat la
  • 1 lingură oregano uscat Adăugat la
  • 1 linguriță sare de mare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

5 min.
1. Pasul

În primul rând, veți dori să prăjiți ușor semințele de susan. Această etapă este crucială, deoarece accentuează gustul de nucă al semințelor, dând condimentului Za'atar un plus de profunzime aromei. Într-o tigaie mică, prăjiți semințele de susan la foc mediu până când devin aurii, aproximativ 3-5 minute. Se amestecă continuu pentru a nu se arde.

2. Pasul

După ce s-au prăjit, transferați semințele de susan într-un bol și lăsați-le să se răcească. Acest pas este vital deoarece amestecarea semințelor de susan fierbinți cu ierburile ar putea să le ofilească și să le schimbe profilul de aromă.

3. Pasul

Într-un castron separat, combinați cimbrul uscat, sumacul, măghiranul, oregano și sarea de mare. Se amestecă până când se combină bine.

4. Pasul

Când semințele de susan s-au răcit, adăugați-le la ierburile uscate și amestecați-le bine.

5. Pasul

Condimentul Za'atar făcut în casă este gata. Nu uitați, prospețimea și calitatea condimentelor vor face o diferență semnificativă în condimentul Za'atar. Păstrați-l întotdeauna într-un recipient etanș, într-un loc răcoros și întunecat, pentru a-și păstra prospețimea.

Reels

Nou