PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: RitaE

Buzunare de mere de casă cu pufuleți de patiserie

Cine nu le iubește, buzunare crocante de mere cu un înveliș crocant de pufuleți? Aceste buzunare de mere făcute în casă sunt un punct culminant absolut și unul dintre preferatele mele personale. Sunt mai ușor de preparat decât crezi și un adevărat deliciu de fiecare dată. Așa că suflecă-ți mânecile și dă-i drumul!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 1 Pachet produse de patiserie pufoasă Adăugat la
  • 4 Mere Adăugat la
  • 40 g zahăr Adăugat la
  • 1 linguriță Scorțișoară Adăugat la
  • 1 gălbenuș Adăugat la
  • 1 lingură apă Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de buzunare de mere cu pufuleți, mai întâi se curăță merele de coajă și de miez și se taie în cuburi mici. Dacă doriți, puteți să le luați la gustare, deoarece cuburile de mere nu trebuie să fie prea mari.

2. Pasul

Se amestecă cuburile de mere cu zahărul și scorțișoara într-o cratiță și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când merele sunt moi și bine fierte. Se amestecă din când în când pentru ca nimic să nu se ardă.

3. Pasul

În timp ce merele se fierb la foc mic, se întinde aluatul cu pufuleți și se taie în pătrate aproximativ egale. Nu trebuie să acordați prea multă atenție perfecțiunii: cu cât este mai rustic, cu atât mai bine. Cred că asta face ca buzunarele de mere făcute în casă să fie atât de fermecătoare.

4. Pasul

Când merele sunt gata, se întind uniform peste pătratele de foitaj, dar se lasă marginile libere. De asemenea, aveți grijă ca umplutura să nu fie prea mare, altfel buzunarele se vor sparge mai târziu, în timpul coacerii!

5. Pasul

Apoi se pliază buzunarele împreună și se presează bine marginile. O furculiță poate fi foarte utilă aici pentru a le închide și a crea un model frumos în același timp.

6. Pasul

Se bate gălbenușul de ou cu apa și se ung cu el buzunarele de mere. Acest lucru le conferă o culoare aurie frumoasă la coacere.

7. Pasul

Acum coaceți buzunarele cu mere la 200 de grade (căldură de sus/jos) timp de aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc.

8. Pasul

Se pudrează buzunarele cu mere cu zahăr pudră și se servesc cât sunt calde. Delicios!

Rețete similare

Strudel de mere cu pufuleți de patiserie, așa cum îl făcea bunica

Această rețetă pentru un delicios strudel de mere cu pufuleți mi-a fost transmisă de la bunica mea, care la rândul ei a învățat-o de la mama ei. Am făcut-o de nenumărate ori și este întotdeauna un succes, mai ales în lunile mai reci de toamnă și iarnă. Merele dulci și foitajul crocant fac acest clasic irezistibil.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Biscuiți de casă

Nimic nu se compară cu ce e făcut în casă :)

Granola casnică simplă

Rețetă rapidă și simplă pentru granola casnică și crocantă. :)

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători
Videorecetă

Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători

Bucurați-vă de un cozonac moale și pufos, cu o aromă divină de vanilie și nucă, perfect pentru a vă încânta papilele gustative în timpul sărbătorilor de iarnă.

Shortbread a la bunica

În fiecare an, în perioada Crăciunului, copilul meu interior se trezește când pregătesc biscuiții de ficăței după rețeta tradițională a bunicii. Rețeta ei de biscuiți scurți, plină de arome delicate de vanilie și coajă de lămâie, îmi amintește întotdeauna de nopțile calde și confortabile de iarnă din copilăria mea.

Rețete similare

Strudel de mere cu pufuleți de patiserie, așa cum îl făcea bunica

Această rețetă pentru un delicios strudel de mere cu pufuleți mi-a fost transmisă de la bunica mea, care la rândul ei a învățat-o de la mama ei. Am făcut-o de nenumărate ori și este întotdeauna un succes, mai ales în lunile mai reci de toamnă și iarnă. Merele dulci și foitajul crocant fac acest clasic irezistibil.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Biscuiți de casă

Nimic nu se compară cu ce e făcut în casă :)

Granola casnică simplă

Rețetă rapidă și simplă pentru granola casnică și crocantă. :)

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători
Videorecetă

Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători

Bucurați-vă de un cozonac moale și pufos, cu o aromă divină de vanilie și nucă, perfect pentru a vă încânta papilele gustative în timpul sărbătorilor de iarnă.

Shortbread a la bunica

În fiecare an, în perioada Crăciunului, copilul meu interior se trezește când pregătesc biscuiții de ficăței după rețeta tradițională a bunicii. Rețeta ei de biscuiți scurți, plină de arome delicate de vanilie și coajă de lămâie, îmi amintește întotdeauna de nopțile calde și confortabile de iarnă din copilăria mea.

Reels

Nou