PUBLICITATE

Sursa :: vaaseenaaa from iStockPhotos

Caserolă de Strasbourg cu cartofi și carne tocată

Caserola de Strasbourg este un clasic al bucătăriei alsaciene care este întotdeauna întâmpinat cu entuziasm. Inițial, rețeta provine de la bunica mea, care a moștenit-o de la mama ei. Eu am rafinat-o de-a lungul anilor și pot spune că este indispensabilă în bucătăria germană.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Carne tocată de vită Adăugat la
  • 4 dimensiune medie ceapă Adăugat la
  • 500 g Cartofi Adăugat la
  • 200 g Brânză Emmental Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • piper Adăugat la
  • nucșoară Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Pentru a recrea rețeta de caserolă Strasbourg Mai întâi preîncălziți cuptorul la 180 de grade, apoi este timpul să curățați legumele. Cojiți cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Întotdeauna folosesc pentru asta aparatul meu de curățat julienne Hokkaido, pentru că feliază cartofii frumos și subțire.

2. Pasul

Se curăță ceapa și se taie în inele. Uneori, acest lucru te face să urli la ochi, dar un truc vechi de la bunica mea ajută întotdeauna: pur și simplu puneți un pahar cu apă lângă placa de tocat - se presupune că acesta ar trebui să prindă compușii de sulf!

3. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjește carnea tocată până când devine sfărâmicioasă. După aproximativ 5 minute, adăugați inelele de ceapă și prăjiți-le până când devin translucide. Se asezonează amestecul de carne tocată și ceapă cu sare, piper și nucșoară.

4. Pasul

Se rade fin brânza. Vă recomand să folosiți un Emmentaler de bună calitate, deoarece gustul este cu adevărat crucial aici.

5. Pasul

Acum puneți vasele în straturi: Puneți un strat de felii de cartofi într-o tavă de copt, întindeți carnea tocată deasupra, apoi presărați brânza deasupra. Repetați acest proces până când toate ingredientele au fost folosite. Întotdeauna terminați cu un strat de brânză, astfel încât caserola să fie frumoasă și crocantă deasupra.

6. Pasul

La final, se toarnă crema uniform peste caserolă. Smântâna asigură faptul că caserola Strasbourg rămâne suculentă în interior în timp ce se coace în cuptor.

7. Pasul

Acum, puneți caserola Strasbourg în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, până când este frumos aurie și crocantă. Se lasă să se răcească puțin înainte de servire. Poftă bună!

Reels

Nou