:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/IDYs5ciqEwa9QAyu956B/9df45010d138ae288c3cbfe0f8d9c9.jpeg)
Chiftele crocante de dovlecei, o opțiune delicioasă și sănătoasă
Chiftelele de dovlecei sunt o opțiune excelentă pentru un aperitiv sau chiar și pentru o gustare sănătoasă. Această rețetă simplă și rapidă folosește dovlecei răzuți și condimente aromate pentru a crea niște chiftele crocante și pline de gust.
Ingrediente
- 2 dovlecei medii răzuiți
- 1⁄2 cană pesmet
- 1⁄2 cană brânză feta sfărâmată
- 1 ou bătut
- 1 cățel de usturoi mărunțit
- 1⁄4 cană pătrunjel proaspăt tocat
- 1⁄2 linguriță sare
- 1⁄4 linguriță piper negru măcinat
- 1⁄4 cană ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un bol mare, amestecați dovleceii răzuți cu pesmetul, brânza feta, oul bătut, usturoiul mărunțit, pătrunjelul tocat, sarea și piperul negru.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/IDYs5ciqEwa9QAyu956B/abf2fce81163504fdf94fcc16ced7b.jpeg)
Sursa :: Youtube
Formați amestecul în chiftele rotunde și plate.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/IDYs5ciqEwa9QAyu956B/3e2bb4e6d8ec5d7131948f475960c4.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Adăugați chiftelele în tigaie și prăjiți-le aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/IDYs5ciqEwa9QAyu956B/044542e2c6623bae225b6b939012ca.jpeg)
Sursa :: Youtube
Scoateți chiftelele din tigaie și așezați-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/IDYs5ciqEwa9QAyu956B/431ffebf6ad0a0b151cad0cd6d6b39.jpeg)
Sursa :: Youtube