PUBLICITATE

Sursa :: Nicolas Garrat via Getty Images

Cremă de legume cu praz cremă de legume 3 ingrediente

"Crema de praz este o rețetă frumoasă și delicioasă pe care am făcut-o de multe ori în familia mea. Oferă o textură cremoasă asociată cu aroma unică a prazului. Este ușor de preparat și reprezintă o garnitură excelentă pentru carne sau pește. Datorită cremosității sale fine și aromei ușoare de ceapă a prazului, această cremă de praz se topește literalmente în gură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Baruri Praz (Leek) Adăugat la
  • 2 Tablespoon unt Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 1 Pinch Nucșoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a găti praz cremos, începeți prin a spăla bine prazul. Vă recomand să îl tăiați în două pe lungime și să îl clătiți sub jet de apă pentru a îndepărta orice murdărie și nisip. Apoi se taie în felii subțiri.

2. Pasul

Se topește untul într-o cratiță medie. Asigurați-vă că untul nu arde - un foc mediu este ideal.

3. Pasul

Se adaugă prazul tăiat felii și se sotează în unt până se înmoaie și devine translucid. Aproximativ 10 minute. Știu din ani de experiență că acest lucru face o diferență uriașă în ceea ce privește aroma.

4. Pasul

Se toarnă smântâna și se lasă amestecul să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute sau până se îngroașă. Asigurați-vă că îl amestecați din când în când pentru a nu se arde.

5. Pasul

La final, se asezonează cu sare, piper și nucșoară. Nu uitați să gustați din nou și din nou prazul, deoarece piperul și nucșoara pot fi foarte dominante.

6. Pasul

Savurați crema de praz fierbinte și proaspăt scoasă din oală. Se potrivește perfect cu multe feluri principale sau poate fi savurat pur și simplu cu pâine crocantă. Poftă bună!

Reels

Nou