PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: remcoosculiflowers

Cum să prăjiți la cuptor căței de usturoi întregi

Frumusețea acestei rețete este simplitatea și versatilitatea sa, usturoiul prăjit poate fi folosit ca piure în mâncăruri, ca garnitură pentru bruschete sau chiar amestecat în sosurile pentru paste.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 20 cuișoare De usturoi întreg Adăugat la
  • 2 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • Sare, după gust Adăugat la
  • Piper, după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F). Aceasta este temperatura perfectă pentru ca cuișoarele să se prăjească fără să se ardă.

2. Pasul

Pregătiți usturoiul pentru prăjire, curățând cea mai mare parte a straturilor exterioare ale bulbului de usturoi. Dar țineți minte din experiența mea, lăsați pielea cățeilor individuali intactă, aceasta reține aromele suculente făcând usturoiul fraged și cremos.

3. Pasul

Luați un cuțit ascuțit și tăiați aproximativ 1/4 de centimetru din partea de sus a cățeilor de usturoi, lăsând la vedere fiecare cățel de usturoi în parte. Acest lucru permite o îndepărtare ușoară după prăjire.

4. Pasul

Așezați căpățânile de usturoi într-o tavă de copt, sau o formă de brioșe - un truc pe care l-am descoperit în timpul numeroaselor încercări. Acesta ține usturoiul la locul lui și permite o manipulare ușoară.

5. Pasul

Stropiți fiecare căpățână cu o lingură de ulei de măsline, folosind degetele pentru a întinde uleiul peste toți cățeii de usturoi tăiați și expuși. Adăugați întotdeauna sare și piper după gust - acesta potențează aroma naturală a cățeilor de usturoi.

6. Pasul

Se acoperă tava de copt cu folie de aluminiu. Nu săriți peste acoperire, deoarece acest mediu închis este cel care ajută la aburirea și înmuierea usturoiului.

7. Pasul

Coaceți la 200°C (400°F) timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când cuișoarele se simt moi când sunt presate. Supravegheați-i întotdeauna, deoarece cuptoarele variază și nu vreți să vă ardeți cățeii de usturoi.

8. Pasul

După ce vă asigurați că s-au răcit complet, cuișoarele pot fi îndepărtate cu ușurință din coajă și pot fi folosite în rețetele dumneavoastră preferate.

Reels

Nou