PUBLICITATE
"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete

"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete

Păstrăvul proaspăt, rumenit la cuptor alături de o combinație colorată de legume de sezon - roșii dulci, dovlecei crocanți și ceapă dulce caramelizată - este perfect pentru a fi savurat într-o seară de primăvară sau vară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 bucăți de păstrăv proaspăt curățat și spălat bine Adăugat la
  • 2 roșii mari tăiate cubulețe Adăugat la
  • 1 dovlecel tăiat felii subțiri Adăugat la
  • 1 ceapă tăiată julienne Adăugat la
  • 4 căței usturoi mărunțiți Adăugat la
  • 2 linguri ulei de măsline Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 12 linguriță piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • 1 lămâie tăiată felii subțiri Adăugat la
  • 2 linguri unt nesărat Adăugat la
  • 14 cană vin alb sec Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

35 min.
1. Pasul

Încingeți cuptorul la 200°C. Într-un vas pentru copt, amestecați roșiile, dovleceii, ceapa și usturoiul cu uleiul de măsline, sarea și piperul. Așezați bucățile de păstrăv peste legume.

"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Puneți feliile de lămâie deasupra păstrăvului. Puneți cuburile de unt deasupra păstrăvului și turnați vinul alb peste totul.

"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și puneți-l în cuptor. Coaceți timp de 20 de minute, apoi îndepărtați folia de aluminiu și coaceți încă 10 minute sau până când păstrăvul este rumenit și legumele sunt moi.

"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou