:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/sO9zAWqo5YAJ7JiylTJT/cb046f03973edb5875018da126aff1.jpeg)
Dorada la cuptor cu ierburi aromatice
Dorada la cuptor este perfectă pentru o cină elegantă sau o masă specială. Dorada este coaptă în cuptor cu ierburi aromatice proaspete, usturoi și lămâie pentru un gust proaspăt și delicios.
Ingrediente
- 4 dorade întregi curățate și dezosate
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie tăiată felii subțiri
- 4 căței usturoi tăiați felii subțiri
- 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- Sare și piper proaspăt măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de la jumătatea unei lămâi și sare și piper după gust.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/sO9zAWqo5YAJ7JiylTJT/9f2947027e9f8bac2b9eb569495f2d.png)
Sursa :: Youtube
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei. Puneți doradele în tavă și ungeți-le cu amestecul de ulei și lămâie. Puneți feliile de lămâie, felii de usturoi și ramurile de rozmarin și cimbru în interiorul doradei.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/sO9zAWqo5YAJ7JiylTJT/513277ec23d63a6b3ea391aa267ba0.png)
Sursa :: Youtube
Puneți tava în cuptor și coaceți doradele timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și coapte. Înainte de a servi, scoateți ramurile de ierburi și feliile de lămâie din interiorul doradei.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/sO9zAWqo5YAJ7JiylTJT/b5ccb7cb50a7f106c57295992db333.png)
Sursa :: Youtube