Dulceață de trandafiri, deliciu parfumat pentru orice gust
Această dulceață creează un deliciu perfect pentru cei care iubesc aromele florale. Gustul rafinat al dulceții se potrivește de minune pe o felie de pâine proaspătă sau în combinație cu brânzeturi fine.
Ingrediente
- 1 kg petale de trandafiri proaspete
- 2 l apă
- 2 kg zahăr
- 1 lămâie
- 1 baton de scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Spală petalele de trandafiri și îndepărtează baza acestora. Pune petalele într-un vas cu apă și lasă-le la fiert timp de 30 de minute. Îndepărtează petalele și adaugă zahărul și batonul de scorțișoară în apa cu aroma de trandafiri.
Sursa :: Youtube
Lasă amestecul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 1 oră și jumătate, sau până când se formează o sirop dens și lucios.
Sursa :: Youtube
Adaugă sucul de lămâie și mai lasă amestecul la fiert pentru încă 10 minute. Înlătură batonul de scorțișoară și pune dulceața în borcane curate și uscate.
Sursa :: Youtube