PUBLICITATE

Sursa :: dirkr via iStockPhotos

Fricassee de pui delicios cu orez

Una dintre mâncărurile mele preferate, pe care o gătesc adesea pentru prietenii și familia mea, este fricassee de pui cu orez. Am perfecționat această rețetă de-a lungul anilor și, de fiecare dată când o gătesc, este un adevărat deliciu. Puiul este incredibil de fraged, iar orezul absoarbe aromele minunate ale sosului. Este un fel de mâncare simplu, dar foarte gustos, pe care familia dvs. îl va adora.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Piept de pui Adăugat la
  • 200 g Orez cu bob lung Adăugat la
  • 400 ml bulion de pui Adăugat la
  • 2 dimensiune medie scavenger Adăugat la
  • 1 tăiat ceapă Adăugat la
  • 250 ml Cremă Adăugat la
  • 3 Tablespoon făină Adăugat la
  • 1 stoarse lămâie Adăugat la
  • 2 Tablespoon unt Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Pătrunjel proaspăt, garnitură de sparanghel pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de fricassee de pui cu orez, mai întâi se taie pieptul de pui în bucăți mici. Este important să nu le faceți prea subțiri sau prea groase, altfel s-ar putea să se usuce în timpul prăjirii sau să rămână crude la mijloc. Din experiența mea, bucățile groase de 2 cm sunt ideale.

2. Pasul

Se curăță și se taie ceapa și morcovii. Eu prefer cubulețe mici, dar puteți alege forma și mărimea după cum preferați.

3. Pasul

Se încălzește untul într-o oală mare și se prăjește puiul până se rumenește frumos. Acest lucru conferă vasului o aromă profundă și delicioasă.

4. Pasul

Se adaugă ceapa și morcovii și se sotează câteva minute până când ceapa este moale și translucidă.

5. Pasul

Se presară făina peste pui și se amestecă bine, astfel încât să nu existe cocoloașe. Făina ajută la îngroșarea sosului și conferă fricassei consistența sa tipică.

6. Pasul

Următorul pas este adăugarea bulionului de pui. Este important să amestecați încet bulionul pentru a obține un sos uniform.

7. Pasul

La final, se adaugă smântâna și se fierbe fricassée-ul la foc mediu timp de 20 de minute.

8. Pasul

În timp ce se gătește fricassee, se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vă recomand să începeți orezul puțin mai devreme, astfel încât să fie gata în același timp cu fricassé-ul.

9. Pasul

La final, se asezonează fricaseul de pui cu sare, piper și suc de lămâie și se ornează cu pătrunjel proaspăt și felii de sparanghel. Se servește pe o farfurie cu orez și se savurează.

Rețete similare

Pui piccata italian (schnitzel)

Puiul piccata este una dintre mâncărurile mele preferate pe care mă bucur întotdeauna să le pregătesc pentru familia și prietenii mei. Este o delicatesă italiană cu sos de lămâie și capere care place cu adevărat oricărui palat. Combinația dintre puiul suculent, pesmetul crocant și aroma intensă a sosului este pur și simplu imbatabilă. Se potrivește cel mai bine cu spaghete și brânză rasă sau cu o salată proaspătă.

Curry exotic de pui cu legume și orez basmati

Această rețetă de curry de pui cu legume este o necesitate absolută pentru toți iubitorii de bucătărie exotică. Superb de rotunjite, cu un picant subtil și arome proaspete de condimente picante, acestea aduc culoare și gust la masă - un adevărat răsfăț pentru palat! Fiind un bucătar pasionat, am încercat între timp multe feluri de mâncare cu curry, dar acest curry de pui atrage întotdeauna atenția oaspeților mei în mod special.

Tigaie de cartofi cu cartofi de inimă

Acesta este un fel de mâncare consistent și sățios pe care îl fac adesea când am o abundență de cartofi. Carnea tocată se amestecă minunat cu cartofii prăjiți crocanți, iar niște arpagic proaspăt completează la final. Este un preparat clasic simplu care este întotdeauna un succes, fie acasă, cu prietenii sau chiar la petreceri.

Scaloppine al Limone (escalop de vițel cu lămâie)

Această rețetă de scaloppine al limone este una dintre mâncărurile mele italienești preferate gătite acasă. Sosul de lămâie este minunat de picant și accentuează cu adevărat aroma cărnii de vițel. Este un fel de mâncare grozavă, care nu numai că are un gust bun vara, datorită ușurinței sale, dar care te pune într-o dispoziție bună și pe vreme rece.

Tocană cremoasă de curcan cu ciuperci

Tocănița cremoasă de curcan cu ciuperci este un fel de mâncare pe care îmi place să o pregătesc mereu, mai ales când îmi invit prietenii la o cină confortabilă. Pieptul fraged de curcan se potrivește perfect cu sosul cremos și ciupercile și oferă o experiență incredibilă de gust. Pâinea proaspătă, orezul sau pastele se potrivesc bine cu feliile cremoase de curcan.

Răgout de pui cu sos de smântână și ciuperci

Fiind o persoană care petrece mult timp în bucătărie, am făcut această rețetă de tocană de pui de mai multe ori și este întotdeauna un mare succes. Este plină de savoare, ușor de preparat și are acel "factor de confort" al mâncării reconfortante. Pieptul de pui este rumenit cu legume și ciuperci și terminat cu bulion și smântână, care merge bine cu orez sau pâine proaspătă ca garnitură.

Schnitzel cu smântână și sos de roșii

Îmi place să modernizez mâncărurile clasice, iar această rețetă de schnitzel este un exemplu perfect în acest sens. În loc să fac un Wiener Schnitzel tradițional, am adăugat un sos dulce și picant care dă o nouă dimensiune acestui fel de mâncare. L-am gătit de mai multe ori și de fiecare dată rezultatul a fost un entuziasm incredibil.

"Jajangmyeon" tăiței coreeni cu carne de porc și pastă de fasole

Îmi place să fac acest fel de mâncare tradițională coreeană. Jajangmyeon este o masă consistentă și satisfăcătoare, plină de savoare și confort. Am învățat această rețetă în timpul cât am stat în Coreea de Sud. Este foarte interesant să vezi cum ingrediente simple pot fi transformate într-un fel de mâncare plin de profunzime și caracter. O îmbrățișare într-un bol, dacă vreți.

Rețete similare

Pui piccata italian (schnitzel)

Puiul piccata este una dintre mâncărurile mele preferate pe care mă bucur întotdeauna să le pregătesc pentru familia și prietenii mei. Este o delicatesă italiană cu sos de lămâie și capere care place cu adevărat oricărui palat. Combinația dintre puiul suculent, pesmetul crocant și aroma intensă a sosului este pur și simplu imbatabilă. Se potrivește cel mai bine cu spaghete și brânză rasă sau cu o salată proaspătă.

Curry exotic de pui cu legume și orez basmati

Această rețetă de curry de pui cu legume este o necesitate absolută pentru toți iubitorii de bucătărie exotică. Superb de rotunjite, cu un picant subtil și arome proaspete de condimente picante, acestea aduc culoare și gust la masă - un adevărat răsfăț pentru palat! Fiind un bucătar pasionat, am încercat între timp multe feluri de mâncare cu curry, dar acest curry de pui atrage întotdeauna atenția oaspeților mei în mod special.

Tigaie de cartofi cu cartofi de inimă

Acesta este un fel de mâncare consistent și sățios pe care îl fac adesea când am o abundență de cartofi. Carnea tocată se amestecă minunat cu cartofii prăjiți crocanți, iar niște arpagic proaspăt completează la final. Este un preparat clasic simplu care este întotdeauna un succes, fie acasă, cu prietenii sau chiar la petreceri.

Scaloppine al Limone (escalop de vițel cu lămâie)

Această rețetă de scaloppine al limone este una dintre mâncărurile mele italienești preferate gătite acasă. Sosul de lămâie este minunat de picant și accentuează cu adevărat aroma cărnii de vițel. Este un fel de mâncare grozavă, care nu numai că are un gust bun vara, datorită ușurinței sale, dar care te pune într-o dispoziție bună și pe vreme rece.

Tocană cremoasă de curcan cu ciuperci

Tocănița cremoasă de curcan cu ciuperci este un fel de mâncare pe care îmi place să o pregătesc mereu, mai ales când îmi invit prietenii la o cină confortabilă. Pieptul fraged de curcan se potrivește perfect cu sosul cremos și ciupercile și oferă o experiență incredibilă de gust. Pâinea proaspătă, orezul sau pastele se potrivesc bine cu feliile cremoase de curcan.

Răgout de pui cu sos de smântână și ciuperci

Fiind o persoană care petrece mult timp în bucătărie, am făcut această rețetă de tocană de pui de mai multe ori și este întotdeauna un mare succes. Este plină de savoare, ușor de preparat și are acel "factor de confort" al mâncării reconfortante. Pieptul de pui este rumenit cu legume și ciuperci și terminat cu bulion și smântână, care merge bine cu orez sau pâine proaspătă ca garnitură.

Schnitzel cu smântână și sos de roșii

Îmi place să modernizez mâncărurile clasice, iar această rețetă de schnitzel este un exemplu perfect în acest sens. În loc să fac un Wiener Schnitzel tradițional, am adăugat un sos dulce și picant care dă o nouă dimensiune acestui fel de mâncare. L-am gătit de mai multe ori și de fiecare dată rezultatul a fost un entuziasm incredibil.

"Jajangmyeon" tăiței coreeni cu carne de porc și pastă de fasole

Îmi place să fac acest fel de mâncare tradițională coreeană. Jajangmyeon este o masă consistentă și satisfăcătoare, plină de savoare și confort. Am învățat această rețetă în timpul cât am stat în Coreea de Sud. Este foarte interesant să vezi cum ingrediente simple pot fi transformate într-un fel de mâncare plin de profunzime și caracter. O îmbrățișare într-un bol, dacă vreți.

Reels

Nou