PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Friptură de porc crocantă de picior de porc la cuptor

Exteriorul crocant și auriu și interiorul fraged al acestei fripturi de picior de porc, împreună cu complexitatea aromelor, au fost întotdeauna un succes.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9
  • 1 Pulpă de porc cu os Adăugat la
  • 8 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 2 tbls sare Adăugat la
  • 2 tbls piper negru măcinat Adăugat la
  • 3 tbls ulei de măsline Adăugat la
  • 1 ceașcă Bulion de pui Adăugat la
  • 1 ceașcă vin alb sec Adăugat la
  • 1 Volum De cimbru proaspăt Adăugat la
  • 1 Volum de rozmarin proaspăt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 325 grade Fahrenheit. O temperatură lentă și scăzută este cheia pentru a obține o friptură fragedă și suculentă.

2. Pasul

Se usucă piciorul de porc și se fac mici incizii pe toată suprafața cu ajutorul unui cuțit. Acest lucru ajută la pătrunderea mai eficientă a aromelor în carne.

3. Pasul

Într-un bol, combinați usturoiul tocat mărunt, sarea și piperul. Se amestecă cu uleiul de măsline pentru a obține o pastă de condimente. Se freacă această pastă de condimente pe tot piciorul de porc, având grijă să ajungă în incizii.

4. Pasul

Așezați friptura de pulpă de porc într-o tavă mare de prăjit cu un grătar. Asigurați-vă că grătarul este robust pentru a susține greutatea piciorului. Grătarul va ajuta la circulația uniformă a căldurii, asigurând astfel o crustă frumoasă.

5. Pasul

Se toarnă bulionul de pui și vinul pe fundul cratiței. Acest lucru nu numai că va menține carnea umedă, dar va forma și baza pentru sosul dumneavoastră.

6. Pasul

Se împrăștie cimbru și rozmarin pe deasupra. O cantitate generoasă de ierburi adaugă o aromă proaspătă și strălucitoare acestei fripturi bogate.

7. Pasul

Se prăjește piciorul de porc timp de aproximativ 4-5 ore. Timpul de gătire poate varia în funcție de mărimea piciorului. Pentru o friptură suculentă, urmăriți o temperatură internă de 160-170 grade Fahrenheit.

8. Pasul

După ce este gata, scoateți piciorul de porc din cuptor. Se lasă să se odihnească aproximativ 20 de minute înainte de a-l tăia. Odihna este la fel de crucială ca și procesul de gătire în sine. Aceasta permite sucurilor să se redistribuie, asigurând o friptură umedă și fragedă.

9. Pasul

În timp ce piciorul de porc se odihnește, pregătiți un sos din scurgerile din tigaie. Tăiați carnea de porc și serviți-o caldă cu sosul.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou