Sursa :: FB: Recepty všeho druhu
Gât de friptură în întregime
Gât întreg de porc la cuptor cu varză. Pregătirea sa necesită ceva mai mult timp, dar rezultatul merită.
Ingrediente
- 11⁄2 kg Gât de porc întreg
- 5 cuișoare Usturoi
- 1 Linguri Muștar
- 1 borcane Beri
- 1 The Onion
- ulei de măsline
- Sare, piper
- Ierburi după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală și se usucă gâtul. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Apoi, într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul, muștarul, ierburile, sarea și piperul. Se amestecă acest amestec și se prepară marinada.
Ungeți carnea cu marinada pe toate părțile și lăsați-o să se odihnească cel puțin o oră. Dacă aveți timp, vă recomand să lăsați carnea la marinat peste noapte în frigider, va fi și mai suculentă.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tăiați ceapa în rondele și tapetați cu ea fundul vasului de copt.
Se pune gâtul de porc pe ceapă și se toarnă berea peste el. Dacă nu vă place gustul berii, puteți folosi bulion sau apă.
Sfatul meu este să acoperim carnea cu folie de aluminiu în primele 30 de minute pentru a nu arde stratul superior. Apoi îndepărtăm folia și dăm la cuptor pentru încă 90 de minute.
În timpul coacerii, stropiți carnea din când în când cu sucul propriu - astfel, carnea rămâne suculentă și capătă o frumoasă culoare aurie.
Eu urmez regula ca la fiecare 500 g de gât să număr 60 de minute de coacere.
Se lasă carnea să se odihnească timp de 10 minute înainte de servire.