PUBLICITATE

Sursa :: FB: Recepty všeho druhu

Gât de friptură în întregime

Gât întreg de porc la cuptor cu varză. Pregătirea sa necesită ceva mai mult timp, dar rezultatul merită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 112 kg Gât de porc întreg Adăugat la
  • 5 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 Linguri Muștar Adăugat la
  • 1 borcane Beri Adăugat la
  • 1 The Onion Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • Ierburi după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Se spală și se usucă gâtul. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Apoi, într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul, muștarul, ierburile, sarea și piperul. Se amestecă acest amestec și se prepară marinada.

2. Pasul

Ungeți carnea cu marinada pe toate părțile și lăsați-o să se odihnească cel puțin o oră. Dacă aveți timp, vă recomand să lăsați carnea la marinat peste noapte în frigider, va fi și mai suculentă.

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tăiați ceapa în rondele și tapetați cu ea fundul vasului de copt.

4. Pasul

Se pune gâtul de porc pe ceapă și se toarnă berea peste el. Dacă nu vă place gustul berii, puteți folosi bulion sau apă.

5. Pasul

Sfatul meu este să acoperim carnea cu folie de aluminiu în primele 30 de minute pentru a nu arde stratul superior. Apoi îndepărtăm folia și dăm la cuptor pentru încă 90 de minute.

6. Pasul

În timpul coacerii, stropiți carnea din când în când cu sucul propriu - astfel, carnea rămâne suculentă și capătă o frumoasă culoare aurie.

7. Pasul

Eu urmez regula ca la fiecare 500 g de gât să număr 60 de minute de coacere.

8. Pasul

Se lasă carnea să se odihnească timp de 10 minute înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou