PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : Peggy_Marco

Lichior de ciocolată

Acest lichior de ciocolată este un succes absolut la fiecare petrecere și este întotdeauna fantastic atunci când oaspeții anunță că vor veni în scurt timp. Este destul de ușor de preparat, iar aroma este pur și simplu divină. L-am făcut de mai multe ori pentru diferite ocazii și a fost întotdeauna un succes.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 12 Ciocolată pentru copii Adăugat la
  • 500 ml lapte integral Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • 200 ml vodcă Adăugat la
  • 1 Ambalare zahăr vanilat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Pentru a face lichiorul de ciocolată, mai întâi rupeți ciocolata pentru copii în bucăți mai mici. Astfel, acestea se vor topi mai ușor în oală mai târziu și ajută la obținerea unui rezultat final omogen.

2. Pasul

Se pun într-o cratiță laptele, smântâna și zahărul vanilat și se încălzesc. Nu trebuie să fiarbă, trebuie doar să fie suficient de fierbinte pentru a topi ciocolata. Vă recomand să amestecați constant pentru a vă asigura că amestecul nu se arde - acest lucru s-a dovedit extrem de util în bucătăria mea!

3. Pasul

De îndată ce este suficient de cald, adăugați bucățile de ciocolată și topiți-le la foc mic, amestecând constant. Este important să aveți răbdare aici și să vă asigurați că toată ciocolata este complet topită, altfel lichiorul poate deveni grumos.

4. Pasul

După ce ciocolata s-a topit complet, se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Apoi se adaugă foarte încet vodca. Așteptați până când amestecul este complet rece înainte de a îmbutelia - acest lucru împiedică evaporarea alcoolului.

5. Pasul

Acum, lichiorul de ciocolată trebuie doar să fie pus la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte. Se va păstra acolo timp de cel puțin două săptămâni, dar, să fim sinceri, probabil că nu va rezista atât de mult!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou