Sursa :: Paul_Brighton from Getty Images
Ouă Scoțiene
O rețetă tradițională britanică, care este un fel de mâncare popular în întreaga lume. Se prepară din ouă fierte învelite într-un înveliș de carne.
Ingrediente
- 6 ks ou
- 500 g carne tocată
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare usturoi
- 200 g pesmet
- 2 lingurițe Sare
- 1 linguriță Piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Vom fierbe patru ouă în apă clocotită timp de 9 minute, pentru a fi fierte tare. Apoi le vom clăti cu apă rece și le vom curăța cu grijă.
Tăiem ceapa și usturoiul mărunt și le amestecăm cu carnea tocată. Adăugăm condimente și sare după gust.
Formăm cu mâinile niște chiftele din carne, pe care punem un ou fiert. Apoi înconjurăm oul cu carne, astfel încât să fie complet acoperit.
Apoi, înfășurăm fiecare ou în 2 ouă bătute și în pesmet.
Încălzim uleiul în tigaie și prăjim ouăle scoțiene pe toate părțile până devin aurii.
Servim ouăle scoțiene gata făcute calde cu garnitura preferată.