Sursa :: alely from Getty Images
Paste cu vinete și roșii
Gătesc aceste paste cu vinete și roșii la prânz sau la cină, atunci când vreau ceva ușor și sănătos.
Ingrediente
- 200 g Paste
- 2 Vinete
- 4 ks Roșii
- 2 cuișoare Usturoi
- ulei de măsline
- Sare, piper
- Ierburi uscate (busuioc, oregano)
- Brânză parmezan pentru presărat (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200°C. Tăiați vinetele în cuburi și tăiați roșiile în două (dacă sunt mai mari, tăiați-le în bucăți mai mici). Puneți-le pe o tavă de copt, presărați-le cu puțină sare și piper și stropiți-le cu ulei de măsline. Puneți-le în cuptor și lăsați-le să se coacă timp de aproximativ 35-40 de minute.
Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă sărată. Personal, obișnuiesc să fierb pastele cu un minut mai puțin decât instrucțiunile, astfel încât să fie \al dente\ Apoi le scurg, dar las puțină apă pentru a le amesteca cu sosul.
Când vinetele și roșiile sunt gata, se transferă în tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit, ierburile și puțină apă pentru paste. Se adaugă pastele și se amestecă totul.
Dacă doriți, puteți presăra vasul cu parmezan ras și serviți.