PUBLICITATE

Sursa :: alely from Getty Images

Paste cu vinete și roșii

Gătesc aceste paste cu vinete și roșii la prânz sau la cină, atunci când vreau ceva ușor și sănătos.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 200 g Paste Adăugat la
  • 2 Vinete Adăugat la
  • 4 ks Roșii Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • Ierburi uscate (busuioc, oregano) Adăugat la
  • Brânză parmezan pentru presărat (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200°C. Tăiați vinetele în cuburi și tăiați roșiile în două (dacă sunt mai mari, tăiați-le în bucăți mai mici). Puneți-le pe o tavă de copt, presărați-le cu puțină sare și piper și stropiți-le cu ulei de măsline. Puneți-le în cuptor și lăsați-le să se coacă timp de aproximativ 35-40 de minute.

2. Pasul

Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă sărată. Personal, obișnuiesc să fierb pastele cu un minut mai puțin decât instrucțiunile, astfel încât să fie \al dente\ Apoi le scurg, dar las puțină apă pentru a le amesteca cu sosul.

3. Pasul

Când vinetele și roșiile sunt gata, se transferă în tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit, ierburile și puțină apă pentru paste. Se adaugă pastele și se amestecă totul.

4. Pasul

Dacă doriți, puteți presăra vasul cu parmezan ras și serviți.

Reels

Nou