PUBLICITATE

Sursa :: kivoart from Getty Images

Paste penne pomodoro

Rețetă pentru paste gustoase alla penne pomodoro cu sos de roșii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Paste penne Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • 4 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 Lingura Fulgi de ardei iute (opțional) Adăugat la
  • 1 ks O foaie mare de roșii de mărime medie Adăugat la
  • 1 hrst Busuioc proaspăt Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Brânză parmezan pentru ras Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se fierbe apa într-o oală, se sărează și se adaugă pastele. Fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Asigurați-vă că pastele sunt ușor tari - acestea vor continua să se gătească în sos.

2. Pasul

Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați usturoiul tocat și fulgii de ardei iute. Eu îi adaug pe aceștia pentru o aventură ușor picantă, dar dacă nu sunteți un fan al aromelor picante, îi puteți omite.

3. Pasul

După ce usturoiul devine auriu, adăugați roșiile tocate și prăjiți-le până se înmoaie. Se asezonează totul cu sare și piper. Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute.

4. Pasul

Scurgeți pastele finite (dar lăsați puțină apă deoparte pentru o eventuală subțiere a sosului mai târziu) și adăugați-le în tigaie împreună cu roșiile. Uneori adaug o lingură de apă pentru paste pentru a ajuta sosul să îmbrace mai bine pastele.

5. Pasul

La final, se adaugă busuiocul proaspăt și se amestecă ușor.

6. Pasul

Eu servesc pastele Penne Pomodoro direct din tigaie, presărate cu parmezan proaspăt ras și ornate cu mai multe frunze de busuioc.

Reels

Nou