PUBLICITATE

Sursa :: Mykola Lunov from Canva

Pui pe mere

Rețetă pentru o delicioasă friptură de pui la cuptor pe mere, care este potrivită pentru masa de weekend.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ks Pui întreg Adăugat la
  • 3 ks Mere Adăugat la
  • 4 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 2 ks The Onion Adăugat la
  • Condimente după gust Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • 100 ml vin alb Adăugat la
  • Puțină apă Adăugat la
  • 1 ro Unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Se spală bine puiul și se condimentează cu sare. Eu folosesc sare și piper negru, dar puteți folosi și alte condimente.

2. Pasul

Se spală, se curăță de coajă, se curăță de miez și se taie merele în felii. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Se curăță și se toacă ceapa.

3. Pasul

Ungeți puiul cu ulei de măsline.

4. Pasul

Se topește untul într-o tigaie, se adaugă ceapa și se rumenește câteva minute, apoi se adaugă usturoiul, merele și se rumenește totul împreună.

5. Pasul

Adăugați puiul în oală și rumeniți-l pe fiecare parte. Apoi se toarnă vinul alb și se lasă să dea în clocot.

6. Pasul

La final, se adaugă apă, se acoperă vasul de copt și se coace puiul în cuptor la 220 de grade timp de aproximativ o oră, până când carnea este fragedă și crusta este crocantă. În timpul coacerii, se unge carnea de câteva ori cu sucul din grăsime.

7. Pasul

Se servește cu cartofi la cuptor sau cu orice garnitură.

Reels

Nou