PUBLICITATE

Sursa :: Milica Stanic via Getty Images

Rețetă de "varză neagră" (kale) cu cartofi de jachetă

Un fel de mâncare ușor de preparat și sănătos, care este deosebit de bun în sezonul rece cu aromele sale consistente.Varza neagră este foarte asemănătoare cu varza kale. Îmi place combinația dintre aroma pământie a verzei negre și acompaniamentul simplu al cartofilor jacket. Este delicioasă, nutritivă, sănătoasă și mai ales ușor de pregătit pentru masa de prânz a familiei.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Varză neagră sau varză verde Adăugat la
  • 800 g Cartofi Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 3 căței de usturoi Adăugat la
  • 3 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Nucșoară (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a recrea rețeta de varză neagră sau kaleÎncepeți cu cartofii, deoarece aceștia durează cel mai mult. Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert într-o oală mare cu apă sărată. Este important să nu curățați cartofii de coajă, deoarece își vor pierde aroma. Este nevoie de aproximativ 20-25 de minute până când aceștia sunt fierți.

2. Pasul

În timp ce cartofii se fierb, puteți pregăti varza neagră. Aceasta trebuie spălată bine, mai ales dacă provine direct din grădină. Vă recomand să îndepărtați tulpina și să tăiați varza în bucăți mari.

3. Pasul

Se curăță și se taie ceapa și usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se sotează ceapa și usturoiul.

4. Pasul

După ce ceapa este translucidă, se adaugă varza neagră. Se condimentează cu sare, piper și un vârf de nucșoară, dacă se dorește. Dacă varza nu se așează uniform în tigaie, așteptați un moment până când se prăbușește, apoi puteți adăuga restul de varză.

5. Pasul

Se lasă varza la aburi timp de 15-20 de minute. Întoarceți-o din când în când, pentru a se găti uniform.

6. Pasul

Cartofii sunt gata atunci când pot fi ușor străpunși cu un cuțit. Se toarnă apa și se lasă cartofii să se rumenească pentru scurt timp.

7. Pasul

Se servesc împreună varza neagră sau varza kale și cartofii jacket. Bucurați-vă de acest fel de mâncare consistentă și de gustul său simplu, dar delicios. Întreaga familie va fi sătulă și încântată de această mâncare de casă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou