PUBLICITATE

Sursa :: Sima_ha for iStockPhotos

Rețetă pentru salata de fenicul cu mere

Am făcut de multe ori această salată ușoară și răcoritoare pentru a-mi satisface dragostea pentru legume crocante și mere crocante. Combinația de fenicul și măr creează un contrast plăcut atât în aromă, cât și în textură. Adăugarea de lămâie și busuioc conferă salatei un plus de prospețime și vitalitate care sporește aroma acestui fel de mâncare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Bulbi de fenicul Adăugat la
  • 2 Mere Adăugat la
  • Sucul de la o jumătate de lămâie Adăugat la
  • 3 Lingură de masă ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 1 Frunze de busuioc Adăugat la
  • Semințe de susan negru pentru presărare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

1 Pentru a pregăti salata de fenicul, mai întâi se spală bine bulbii de fenicul și se taie partea de jos. Feliați feniculul cât mai subțire posibil, folosind un cuțit ascuțit sau un feliator de legume. Vă recomand să puneți imediat feliile într-un castron mare pentru a preveni uscarea lor.

2. Pasul

Acum spălați și curățați merele de miez. Apoi feliați-le sau dați-le pe răzătoare la fel de subțire ca și feniculul. Așezați feliile de mere în castronul cu fenicul.

3. Pasul

Adăugați sucul de lămâie și uleiul de măsline în salată. Adăugați și aici sare și piper după gust. Amestecați bine totul, astfel încât sucul de lămâie și uleiul de măsline să fie bine distribuite și să acopere complet feniculul și feliile de măr.

4. Pasul

La final, presărați frunzele de busuioc și semințele de susan peste salată. Lăsați salata să se odihnească câteva minute înainte de a o servi. Am constatat că acest timp scurt de repaus ajută la o mai bună îmbinare a aromelor și îmbunătățește gustul general al mâncării.

5. Pasul

Această salată de fenicul cu mere poate fi servită ca atare sau ca garnitură vegetariană la un fel principal. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou