PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: ExplorerBob

Salată caldă Fajita de pui la grătar

Această salată Fajita este perfectă - aroma picantă și afumată a componentelor fajita la grătar, amestecată cu elemente proaspete și crocante ale salatei.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Ingrediente:

  • 1 lb piept de pui fără piele Adăugat la
  • 3 Ardei gras, tăiat felii Adăugat la
  • 1 Ceapă roșie mare, tăiată felii Adăugat la
  • 4 căni Frunze de salată asortate (salată verde, spanac, rucola) Adăugat la
  • 1 ceașcă Roșii cherry, tăiate în jumătate Adăugat la
  • 1 ceașcă Fasole neagră, scursă și clătită Adăugat la
  • 1 ceașcă Porumb dulce, scurs Adăugat la
  • 1 Avocado, tăiat în felii Adăugat la
  • 1 ceașcă Brânză monterey jack mărunțită Adăugat la
  • 2 tbls ulei de măsline Adăugat la
  • Condimente Fajita după gust Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la

Pansament:

  • 14 ceașcă maioneză Adăugat la
  • 1 lingură Miere Adăugat la
  • 1 lingură Suc proaspăt de lămâie verde Adăugat la
  • 1 linguriță Condimente pentru taco Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Începeți prin a încălzi 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. După ce s-a încălzit, adăugați ardeii și ceapa tăiate felii. Acesta este un pas cheie, deoarece caramelizarea acestor legume adaugă acea aromă iconică de fajita. Asezonați cu puțină sare, piper și condimente fajita. Gătiți legumele până când acestea sunt doar moi, aproximativ 5 minute. După ce sunt gata, transferați-le într-un bol mare de salată.

2. Pasul

În aceeași tigaie, adăugați restul de ulei de măsline și pieptul de pui. Se asezonează cu condimente fajita, sare și piper. Puiul trebuie gătit până când nu mai este roz la mijloc - acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 8 minute pe fiecare parte. După ce este gătit, lăsați-l să se odihnească câteva minute înainte de a-l tăia în felii. Odihna puiului asigură faptul că acesta rămâne suculent și fraged.

3. Pasul

În timp ce puiul se odihnește, puteți pregăti dressingul bătând într-un bol mic maioneza, mierea, sucul de lime și condimentele pentru taco. Acest dressing dulce-acrișor leagă în mod strălucit toate aromele vibrante ale salatei.

4. Pasul

Acum este timpul să asamblați salata. În castronul mare cu legume fierte, adăugați frunzele de salată, roșiile cherry, fasolea neagră, porumbul dulce, avocado feliat și brânza rasă. Acoperiți cu puiul la grătar feliat și stropiți cu dressingul peste tot.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou