PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Sandviș cu salată Caprese de salată balsamică topită și prăjită

Sandvișul Caprese este un preparat tradițional italian servit pe pâine ciabatta prăjită, umplut cu mozzarella proaspătă, roșii și busuioc proaspăt. Este stropit cu o glazură balsamică rafinată pentru un final delicios de picant. Satisfăcător, răcoritor și plin de arome italiene, acest sandviș este perfect pentru un prânz rapid sau o cină ușoară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 pâine De pâine ciabatta Adăugat la
  • 8 felii De mozzarella proaspătă Adăugat la
  • 2 Roșii mari, tăiate felii Adăugat la
  • 1 Volum De frunze proaspete de busuioc Adăugat la
  • 2 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Glazură balsamică pentru stropire Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

10 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 250 grade F (120 grade C).

2. Pasul

Tăiați pâinea ciabatta în 4 părți egale, apoi tăiați fiecare parte în jumătate, transversal.

3. Pasul

Opțional: Se freacă interiorul fiecărei bucăți de pâine cu un cățel de usturoi.

4. Pasul

Se stropește fiecare felie de pâine cu ulei de măsline. Aranjați pâinea pe o foaie de copt și coaceți-o timp de aproximativ 5 minute sau până când este ușor prăjită.

5. Pasul

Se așază felii de mozzarella proaspătă și roșii pe jumătatea de jos a fiecărei ciabatta.

6. Pasul

Se presară sare și piper după gust. Se acoperă cu frunze de busuioc proaspăt.

7. Pasul

Se stropește glazura balsamică peste straturi, apoi se acoperă cu jumătatea superioară de ciabatta.

8. Pasul

Coaceți încă 2-3 minute până când brânza începe să se topească.

9. Pasul

Se servește imediat, cât timp este încă cald. Bucurați-vă de sandvișul Caprese savuros!

Reels

Nou